Αρχείο

Άσχημες εξελίξεις στην Μαύρη Θάλασσα προβλέπει το Stratfor και ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης με την Ελλάδα να έχει στείλει πολεμικό πλοίο - Πώς το ΝΑΤΟ μας έμπλεξε (βίντεο)


To Stratfor και ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης προβλέπουν άσχημες εξελίξεις στην Μαύρη Θάλασσα για όσες χώρες έχουν στείλει πολεμικά πλοία μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Σε βίντεο παρακάτω θα δείτε την ΤΠΚ "Υποπλοίαρχος Γρηγορόπουλος" μαζί με τον υπόλοιπο ΝΑΤΟϊκό στόλο να μπαίνει στην Μαύρη Θάλασσα.

H Ρωσία αντιμετωπίζει αυξημένη δραστηριότητα του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα επειδή η περιοχή είναι στρατηγικής σημασίας για την Συμμαχία σύμφωνα με αναφορά του Stratfor.

Σύμφωνα με την αναφορά, στο κοντινό μέλλον ο διαγωνισμός ελέγχου της Μαύρης Θάλασσας αναμφισβήτητα θα ενταθεί.

Μετά την ένωση της Κριμαίας με την Ρωσία το 2014 η περιφερειακή ισορροπία ισχύος έχει μετατοπισθεί σύμφωνα με την αναφορά.

Η Ουκρανία έχει εκδιωχθεί από την περιοχή ενώ η Ρωσία έχει αυξήσει σημαντικά τον Στόλο Μαύρης Θάλασσας.

"Στο μεταξύ η στρατηγική σημασία της περιοχής έχει αυξηθεί με το ΝΑΤΟ να ψάχνει να ενισχύσει την αποτροπή του εναντίον της Ρωσίας στην Ευρώπη" αναφέρει το Stratfor.

Η αναφορά τονίζει την Σύμβαση του Μοντρέ του 1936 που θέτει περιορισμούς στα έθνη που δεν συνορεύουν με τη Μαύρη Θάλασσα. Θέτει περιορισμούς σε τόνους, πλοία, αριθμό, και διάρκεια παραμονής για οποιαδήποτε χώρα.

Παρόλ αυτά η Συμμαχία θα μπορούσε να προσπεράσει τους περιορισμούς αναπτύσσοντας στη Μαύρη Θάλασσα πολεμικά πλοία διαφορετικών χωρών σε κυκλική βάση (όπως τώρα).

Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη  Βαρσοβία αυτό ακριβώς συζητήθηκε για τη Μαύρη Θάλασσα.

Στη συνέχεια το Stratfor προχωρά σε μια ανάλυση για το ποιες χώρες θα υποστηρίξουν μια τέτοια κίνηση. Δεδομένη θεωρεί την Ρουμανία με την Τουρκία να προβλέπει να αποχωρεί από την αρχική θετική της θέση.

Το ΝΑΤΟ έχει υπεροπλία στον αριθμό των πλοίων αλλά η Ρωσία έχει πλεονέκτημα στον τομέα των υποβρυχίων και της Αεροπορίας στην περιοχή.

Το Stratfor καταλήγει λέγοντας ότι η Μόσχα δεν θα βασιστεί στη Σύμβαση του Μοντρέ επειδή το ΝΑΤΟ θα βρει τρόπους να την προσπεράσει και να πάρει την ηγεσία στην Μαύρη Θάλασσα.

Στην ουσία το Stratfor παραδέχεται ότι όλα τα ξένα πολεμικά πλοία που εισέρχονται στην περιοχή στοχοποιούνται αμέσως από τους ρωσικούς πυραύλους.

Aυτό επιβεβαιώνει έμμεσα και ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης, Sergei Menyailo, λέγοντας πως η ΝΑΤΟϊκή παρουσία στην Μαύρη Θάλασσα έχει διαταράξει την περιφερειακή σταθερότητα και αναγκάζει την Ρωσία να αντιδράσει καταλλήλως.

Η απάντηση αυτή δόθηκε σε Βρετανό ανταποκριτή.

Υπενθυμίζουμε το δημοσίευμα μας Οργή Μόσχας κατά Ελλάδας: Στείλαμε την ΤΠΚ «Υποπλοίαρχος Γρηγορόπουλος» στη Μαύρη Θάλασσα για άσκηση του ΝΑΤΟ (εικόνες-βίντεο).

Αυτό ήταν ένα από τα μεγάλα λάθη της Ελλάδας τη στιγμή που ακόμα και η Τουρκία κάνει πίσω σε πολλά θέματα με τη Μόσχα.

https://www.youtube.com/embed/isjPDtraNuM

https://www.youtube.com/embed/hNTPmSiYEvI

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ