Κόσμος

Το Ισραήλ δεν θα αποδεχθεί ποτέ την παρουσία παλαιστινιακού κράτους

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός υπέκυψε στους σκληροπυρηνικούς υποστηρικτές του  αποκηρύσσοντας την οποιαδήποτε υποστήριξή του στο  ειρηνευτικό σχέδιο που είχε αρχικά παρουσιαστεί με καλές προϋποθέσεις  αναφέρουν τα ξένα ΜΜΕ.

Μόνο δύο εβδομάδες μετά τα εγκωμιαστικά σχόλια για την αραβική ειρηνευτική πρωτοβουλία και τα  "θετικά στοιχεία" του  σχεδίου το οποίο εκτιμήθηκε  και ως βάση για «εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις», ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου συνθηκολόγησε  υπό την πίεση της ακροδεξιάς πτέρυγας της  κυβέρνησης του, λέγοντας η ότι η χώρα  δεν « πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί μια τέτοια  πρωτοβουλία ως βάση για ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Παλαιστινίους».

Ο Νετανιάχου υποστήριξε ότι η συμφωνία περιείχε, γι 'αυτόν, τόσο θετικά όσο και αρνητικά στοιχεία. Τα "θετικά" στοιχεία, σύμφωνα με τον ισραηλινό ηγέτη, ήταν η  ενότητα η οποία θα οδηγούσε όλα τα αραβικά έθνη σε εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ. Το "αρνητικό" μέρος για  το Ισραήλ ήταν η επίσημη  αναγνώριση της  υπάρξεως ενός παλαιστινιακού κράτους.

Μετά τον Ισραηλινό  πρωθυπουργό, και  ο υπουργός Δικαιοσύνης Ayelet Shaked δήλωσε: «Όσο είμαστε στην κυβέρνηση, δεν θα υπάρξει παλαιστινιακό κράτος, δεν θα υπάρξουν εκκενώσεις οικισμών  και δεν θα δοθεί  καμία γη στους εχθρούς μας» .

Ο ειδικός συντονιστής του ΟΗΕ για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, Νικολάι Μλαντένοφ κατονόμασε μία ημέρα αργότερα ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης έδωσε μια  «μαχαιριά στην  ελπίδα» για την ειρήνη, αποκαλώντας τα σχόλια  ιδιαίτερα οδυνηρά.

Η νυν υπουργός δικαιοσύνης  του Ισραήλ είχε ζητήσει  στην ουσία στην θανάτωση όλων των Αράβων γειτόνων του Ισραήλ, την 1η Ιουλίου, το 2014, μέσω του Facebook, γράφοντας ότι , «το σύνολο του παλαιστινιακού λαού είναι εχθρός, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων και των γυναικών , στις πόλεις και τα χωριά, της περιουσίας του και των υποδομών  του , "και ότι," αυτοί είναι όλοι μαχητές του εχθρού, για αυτό και θα πρέπει να πέσουν  όλα τα κεφάλια τους», αναφέρει το δημοσίευμα .

Ο Ισραηλινός αξιωματούχος χαρακτηρίσθηκε από τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως ένας Χίτλερ, σχολιάζοντας ότι «αν αυτά τα λόγια είχαν ειπωθεί από έναν Παλαιστίνιο, όλος ο κόσμος θα το καταδίκαζε»  .

Ο Νετανιάχου αντιμετωπίζει την πίεση ενάντια  σε οποιαδήποτε συμφωνία με με τους Παλαιστινίους από το νέο σκληροπυρηνικό υπουργό Άμυνας Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, ο οποίος θέλει  η χώρα να συμμετάσχει  σε ένα πυρηνικό πλήγμα εναντίον των  παλαιστινιακών κατεχομένων εδαφών  και  ότι ο ίδιος  «δεν θα υποστηρίξει οποιαδήποτε ειρηνευτική συμφωνία που θα επιτρέπει την επιστροφή έστω και ενός παλαιστινιακού προσφυγικού οικισμού από το  Ισραήλ».

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός φαίνεται να είναι θύμα του δικού του  σκληροπυρηνικού  υπουργικού συμβουλίου και την εγχώριας πολιτικής πραγματικότητας στη χώρα του του, κάτι που θα πυροδοτήσει και νέους πολέμους εναντίον των δύο πλευρών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...