Εθνικά θέματα

Ο Π. Καμμένος είναι υπέρ της παρουσίας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών

Ο υπουργός άμυνας Πάνος Καμμένος δηλώνει ανοικτά ότι η   Ελλάδα είναι υπέρ της επιχείρησης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, με σκοπό να αντιμετωπισθεί η ροή των  προσφύγων, καθώς είναι και υπέρ της συνεργασίας του οργανισμού με την ΕΕ στις επιχειρήσεις  “Sophia” και "Endeavour "για την ασφάλεια στην περιοχή της Μεσογείου, μιλώντας χθες  Τρίτη, σε μια συνεδρίαση των υπουργών άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, αναφέρει ο διεθνής  τύπος.

Η σημερινή συνάντηση είναι σημαντική, διότι θα προετοιμάσει την  κρίσιμη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία στις 8 - 9 Ιουλίου 2016 , όπου θα ληφθούν αποφάσεις στην ανατολική και νότια πτέρυγα της συμμαχίας  του οργανισμού.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνάντησης, Καμμένος επικεντρώθηκε στο νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι η κατάσταση στη Λιβύη, η κρίση των προσφύγων και η αυξανόμενη αβεβαιότητα στη Μέση Ανατολή απαιτούν την ελληνική συμμετοχή,  υπογραμμίζοντας την σημασία της Ελλάδος ως πυλώνα σταθερότητας.

Καλά όλα αυτά αλλά άλλο πράγμα οι δηλώσεις και άλλο η ωμή πραγματικότητα. Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις "απαιτούν"  την μεταφορά «δωρεάν αμυντικού υλικού» από τις ΗΠΑ , σύμφωνα με παλιότερη αμερικανική πρόταση για να καλυφθούν τα «κενά» που υπάρχουν στον τομέα αυτόν .

Φρεγάτες , αντιτορπιλικά, αμερικανικά άρματα μάχης , πολλαπλοί εκτοξευτές , και άλλο υλικό για τις ειδικές δυνάμεις, αλλά και πολλά άλλα οφείλουμε να τα προμηθεύσουμε στον ελληνικό στρατό με το λιγότερο δυνατό κόστος, ώστε να δύναται να αντεπεξέλθει στις «αντιξοότητες» για τις οποίες τον προορίζει το υπουργείο.

Όλα έχουν ένα επιχειρησιακό όριο ζωής και φυσικά δεν είναι αθάνατα.   Όσο για την σχεδιαζόμενη επιχείρηση του ΝΑΤΟ στην Λιβύη, αυτή θα "διασκορπίσει" χιλιάδες τζιχαντσιστές προς πάσα κατεύθυνση, ειδικά  μετά την επερχόμενη  κονιορτοποίηση τους από την αμερικανική και συμμαχική αεροπορία.

Η Κρήτη και άλλες ελληνικές  περιοχές κινδυνεύουν άμεσα για αυτό θα πρέπει να δοθεί άμεση προτεραιότητα στην ασφάλεια της ελληνικής επικράτειας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...