Αρχείο

Τεράστια πολεμική κινητοποίηση από το Αζερμπαϊτζάν μετά την δήλωση περί αναγνώρισης του Ναγκόρνο-Καραμπάχ από την Αρμενία - Δείτε βίντεο και εικόνες


Σε τεράστια πολεμική κινητοποίηση προχωρά το Αζερμπαϊτζάν λόγω της δήλωσης ετοιμότητας της Αρμενίας να αναγνωρίσει την "Δημοκρατία του Ναγκόρνο Καραμπάχ" όπως σας είχαμε ενημερώσει και στο άρθρο μας Έρχεται ολοκληρωτικός πόλεμος: Η Αρμενία αναγνωρίζει την Δημοκρατία του Ναγκόρνο Καραμπάχ μετά από συνάντηση των ΥΠΑΜ Ρωσίας και Ιράν – Συνεχίζονται οι συγκρούσεις – Δείτε βίντεο και εικόνες.

Σύμφωνα με το υπουργείο άμυνας του Αζερμπαϊτζάν, τεθωρακισμένα οχήματα του στρατού έχουν μετασταθμεύσει μέσω προκαθορισμένων διαδρομών για ασκήσεις ελέγχου ετοιμότητας.

Με το χτύπημα του συναγερμού τα πληρώματα των τεθωρακισμένων πήραν τις θέσεις τους στα οχήματα και ξεκίνησαν για το πεδίο βολής, όπως προβλεπόταν.

Το κέντρο διοίκησης ρύθμιζε την κυκλοφορία των οχημάτων και του προσωπικού.

Ταυτόχρονα ο Eldar Samadov, αντιπρόεδρος της Κρατικής Επιτροπής Κρατουμένων Πολέμου, Ομήρων και Αγνοουμένων του Αζερμπαϊτζάν ανέφερε ότι περίπου 6000 Αζέροι πολίτες αγνοούνται ή βρίσκονται αιχμάλωτοι ή αγνοούμενοι, σαν αποτέλεσμα των συγκρούσεων μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Ο ίδιος ανέφερε ότι περίπου 1.435 Αζέροι αιχμάλωτοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι μέχρι στιγμής.

«Μέχρι τώρα 3.801 άνθρωποι-3.094 στρατιωτικοί και 707 άμαχοι, ανάμεσά τους και παιδιά- αγνοούνται», δήλωσε ο Samadov.

Πρόσθεσε επίσης ότι 69 αιχμάλωτοι πολέμου αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από την καταβολή λύτρων, ενώ 107 αιχμάλωτοι στρατολογήθηκαν μυστικά από τους Αρμενίους.

Παράλληλα δημοσιεύτηκαν οι επίσημες απώλειες του Αζερμπαϊτζάν από την μάχη του Ναγκόρνο Καραμπάχ

Μέχρι πρόσφατα ο απολογισμός των Αζέρων νεκρών της μάχης του Ναγκρόρνο-Καραμπάχ στις αρχές Απριλίου εκτιμάται στα 180-200 άτομα, μεταξύ των οποίων, 30 κομάντος.

Οι απώλειες σε υλικό ήταν 2 ελικόπτερα, 3 άρματα μάχης και 2 μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν απόρρητες πηγές που εκτιμούν τις απώλειες σε 800 ανθρώπινες ζωές, αριθμός που ανάγκασε την ηγεσία του Αζερμπαϊτζάν να σταματήσει τις εχθροπραξίες και να καταφύγει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στην Ρωσία Polad Bulbuloglu δήλωσε ότι η χώρα του είναι πρόθυμη για ειρηνική επίλυση του ζητήματος, χωρίς ωστόσο να αποκλείσει την πιθανότητα πολεμικής εμπλοκής, αν παραστεί ανάγκη.

Η μόνη αιτία για τις απερίσκεπτες ενέργειες του Αζερμπαϊτζάν είναι η Τουρκία και μια πιθανή αναγνώριση του Ναγκόρνο-Καραμπάχ από την Αρμενία.

https://twitter.com/M3t4_tr0n/status/728649698299490304

https://twitter.com/M3t4_tr0n/status/728651619177512960

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...