Αρχείο

Σενάριο ή πραγματικότητα; Συνδέεται η πτώση του αεροσκάφους της Egyptair με την αντίσταση της Γαλλίας κατά της αντιπυραυλικής ασπίδας των ΗΠΑ; - Δείτε βίντεο από τον εντοπισμό του


Συνδέεται η πτώση του αεροσκάφους των Αιγυπτιακών Αερογραμμών Egyptair MS804 με την άρνηση της Γαλλίας για έλεγχο της ευρωπαϊκής αντιπυραυλικής ασπίδας από το ΝΑΤΟ; Σύμφωνα με την γεωπολιτική σελίδα Katehon, ναι!

Οι ΗΠΑ πιέζουν ασφυκτικά τις ευρωπαϊκές χώρες να δεχθούν στα εδάφη τους την εγκατάσταση αντιπυραυλικών συστημάτων κατά της Ρωσίας αναφέρει δημοσίευμα.

Προσπαθούν απεγνωσμένα να εμπλέξουν την Ευρώπη σε μία στρατιωτική σύγκρουση με την Ρωσία. Η χρονική προθεσμία αυτής της προσπάθειας είναι μέχρι τον Ιούλιο.
Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο στην Βαρσοβία, είναι η τελευταία ευκαιρία της συμμαχίας να καταστήσει επιχειρησιακή την αντιπυραυλικής ασπίδα.

Αν δεν το κάνει, η Ρωσία αναμένεται να το εκλάβει σαν σημάδι αδυναμίας.
Το νέο αντιπυραυλικό σύστημα διατηρεί ζωντανή την μακροχρόνια αντιπαράθεση Ρωσίας-Ευρώπης.

Η αμερικανική ελίτ τρέμει τις επερχόμενες αμερικανικές εκλογές, καθώς ο ερχομός μία κυβέρνησης Τραμπ ή Σάντερς θα σήμαινε τον τερματισμό μίας μακροχρόνιας πολιτικής πολέμων και οικονομικών λεηλασιών.

Η Γαλλία πρωτοστατεί στην αντίσταση ενάντια στην αντιπυραυλική ασπίδα (μέρος της οποίας εγκαταστάθηκε στην φτωχοποιημένη Ρουμανία), η οποία μπορεί ονομαστικά να είναι πρόγραμμα του ΝΑΤΟ, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται μία αμερικανοκινούμενη επιχείρηση εναντίον της Ευρώπης.
Μόλις χθες, η Wall Street Journal στηλίτευσε την Γαλλία για την αντίθετη στάση της στις υπαγορεύσεις της Ουάσιγκτον.

Η γνωστή εφημερίδα-φερέφωνο της Wall Street και των Μπους-Κλίντον, τάσσεται υπέρ της έγκαιρης κάμψης της γαλλικής αντίστασης πριν την σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο, οπότε και οι χώρες-μέλη της συμμαχίας θα αποδεχθούν την πλήρη κυριότητα και ευθύνη για την αντιπυραυλική ασπίδα:
Γάλλοι αξιωματούχοι δηλώνουν την απροθυμία τους να εγκρίνουν την ανάληψη του ελέγχου της ευρωπαϊκής αντιπυραυλικής ασπίδας από το ΝΑΤΟ, μία στάση που η Συμμαχία και οι Αμερικανοί αξιωματούχοι φιλοδοξούν να αλλάξουν πριν την σύνοδο κορυφής του Ιουλίου.
«Δεν πρόκειται απλώς για ένα ερώτημα τεχνικής φύσης-υπάρχει πολιτικό ζήτημα», δηλώσε στην WSJ Γάλλος αξιωματούχος. «Αν πρόκειται για αντιπυραυλικό σύστημα του ΝΑΤΟ, τότε το ΝΑΤΟ παίρνει την ευθύνη είτε καταρρίψεις τον πύραυλο, είτε αστοχήσεις».

Η αμερικανική πλευρά έθεσε ήδη το θέμα στην ατζέντα της συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις 19 Μαΐου στις Βρυξέλλες.
Η Γερμανία, ακόμα και η Ιταλία φαίνεται να συντάσσονται με την Γαλλία κατά της αμερικανικής πίεσης.

Η αντίσταση των ευρωπαίων ηγετών στα αγγλοαμερικανικά σχέδια, συνδέθηκε στο πρόσφατο παρελθόν με καλά οργανωμένες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Γαλλία και το Βέλγιο.

Είναι η πτώση του αεροσκάφους της EgyptAir προειδοποίηση για αλλαγή στάσης των ευρωπαίων ηγετών ή πρόκειται για κάτι άλλο;

https://www.youtube.com/embed/asgQ9ERvCBQ

https://www.youtube.com/embed/yNqIul-DRf0

https://www.youtube.com/embed/ePxdNqqGrAQ


Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...