Υγεία

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ! Βακτήρια προκαλούν Διαβήτη τύπου 1

Ο πιο κοινός εχθρός του ανθρώπου, τα βακτήρια, είναι, κατά πάσα πιθανότητα, μία από τις αιτίες εμφάνισης Διαβήτη τύπου 1, ένεργοποιώντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα για να καταστρεψει τα κύτταρα που παράγουν ινσουλίνη.

Είναι γνωστό από παλιότερα, ότι τα κυτταροτοξικά Τ λεμφοκύτταρα, μια κατηγορία αμυντικών λευκών αιμοσφαιρίων, προσβάλωνουν τα κύτταρα Βήτα  του παγκρέατος προκαλλώντας αυτή την αυτοάνοση μορφή διαβήτητη.

Η ομάδα των ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Cardiff πιστοποίησε ότι ορισμένα βακτήρια ενεργοποιούν τα κυτταροτοξικά κύτταρα που καταστρέψυον τα βήτα κύτταρα του παγκρέατος μελετώντας δείγματα με υπερισχυρές ακτίνες Χ.

Η ανακάλυψη μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων και νέων θεραπευτικών προσεγγίσεων κατά του αυτοάνοσου διαβήτη και να ανακουφίσει χιλιάδες ασθενείς, η θεραπεία των οποίων βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στις ενέσεις ινσουλίνης.

Ο μηχανισμός με τον οποίο τα βακτήρια ενεργοποιούν τα Τ-κυτταροτοξικά, είναι πολύπλοκος αλλά φαίνεται ότι υπάρχουν διάφορες μοριακές ομοιότητες των βακτηρίων με τα βήτα κύτταρα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές: Τα κυτταροτοξικά Τ λεμφοκύτταρα αντιλαμβάνονται το περιβάλλον τους χρησιμοποιώντας επιφανειακούς υποδοχείς (μορίων) που λειτουργούν όπως τα ακροδάχτυλα. Ωστόσο, οι υποδοχείς καμιά φορά κάνουν λάθος στέλνοντας τα Τ κυταροτοξικά κύτταρα εναντίον των ανθρώπινων κυττάρων. Σε αυτή τη νέα μελέτη ταυτοποιήσαμε έναν σημείο ενός μικροοργανισμό που  κάνει αυτή τη δουλειά».

Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο The Journal of Clinical Investigation, δίνει μία πρώτη εικόνα στο πως ενεργοποιείται ο αυτοάνοσος Διαβήτης τύπου 1, και πιθανότητα υποδηλώνει έναν συνολικκότερο μηχανισμός δράσης.

Συμπληρωματικά, το BBSRC, το Συμβούλιο Ερευνας στη Βιολογία και Βιοτεχνολογία στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζει την ανάγκη μελέτης των βασικών βιολογικών μηχανισμών δράσης για την ανάπτυξη νέων μεθόδων και νέων φαρμάκων για το Διαβήτη τύπου 1.

Πηγή: ScienceDaily

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...