Πολιτική

Μειώνονται σε 10 από 44 οι έδρες στη Β’ Αθηνών

Μεγάλες αλλαγές έρχονται με το νέο εκλογικό νόμο και «θύμα» των ανατροπών θα είναι η Β΄Αθηνών. Οι έδρες στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια θα μειωθούν από 44 σε 10 όπως προανήγγειλε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο ραδιόφωνο του Αlpha 989, έκανε λόγο για ριζικές ανατροπές σε αυτά που ισχύουν μέχρι σήμερα, προανήγγειλε τη μείωση των εδρών στη Β’ Αθηνών από 44 σε 10 και τόνισε πως «εκ των ουκ άνευ ότι θα «σπάσουν» οι περιφέρειες».

«Με το σημερινό σύστημα νοθεύεται η ίδια η Δημοκρατία κι ευνοούνται συγκεκριμένα πρόσωπα και κόμματα», είπε προαναγγέλλοντας, επίσης, διασφαλισμένες προκριματικές διαδικασίες για την επιλογή των υποψηφίων των κομμάτων.

«Η επιλογή υποψηφίων θα είναι μέσα από διασφαλισμένη διαδικασία προκριματικών εκλογών», πρόσθεσε και ανακοίνωσε πως αύριο Σάββατο (14.05.2016) θα συζητήσει το θέμα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια θα ξεκινήσει ο διάλογος.

«Το μεγάλο στοίχημα είναι να πετύχουμε ανάπτυξη»

Αναφερόμενος στα μέτρα που έρχονται αλλά και σε κάποιους μέσα στην ίδια την κυβέρνηση ή τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «τα λόγια για μας δεν υπάρχουν πια, είμαστε κυβέρνηση, δεν είναι ο Μητσοτάκης και το ΠΑΣΟΚ. Το μεγάλο στοίχημα είναι να πετύχουμε ανάπτυξη. Όσα μέτρα και αν ληφθούν και άδικα, θα ιαθούν μόνο αν μεγαλώσει η πίτα, αν απελευθερώσουμε το παραγωγικό δυναμικό από τις αγκυλώσεις. Όλοι «κόπτονται» για τον κόφτη είτε μπει είτε δεν μπει κόφτης. Μετά την τρικυμία και τις ανατροπές υπάρχει ανάγκη ενός νέου αφηγήματος. Είναι μία κυβέρνηση, ελληνική κυβέρνηση…Δεν πετάμε στα σύννεφα, καταλαβαίνουμε σε τί περιβάλλον είμαστε και τί προσπάθεια γίνεται. Η Ελλάδα παρέχει ασφάλεια…», πρόσθεσε.

Κατηγόρησε την ΝΔ ότι προσδοκούσε την πτώση της κυβέρνησης. «Κάποιοι από τη ΝΔ είχαν φορέσει και κοστούμια κι ήταν έτοιμοι να πάρουν υπουργείο, περίμεναν να πέσει η κυβέρνηση, αυτά είναι ασύλληπτα πράγματα…», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού και αν ο ίδιος νιώθει ασφαλής στη θέση του, ο κ. Κουρουμπλής απάντησε «πάντα ήμουν άνθρωπος που αισθανόμουν ασφάλεια».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...