Κόσμος

Η Τουρκία βομβαρδίζει τους Κούρδους με λευκό φώσφορο και επεκτείνει τους κανόνες εμπλοκής για επιχειρήσεις στην Συρία - Δείτε βίντεο


Η Τουρκία σκοπεύει να επεκτείνει τους κανόνες εμπλοκής ώστε να συμπεριλάβει και το PYD στην Συρία πράγμα που σημαίνει διεύρυνση την καταδρομικών επιχειρήσεων στο συριακό έδαφος την ίδια στιγμή που τελεί εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με βομβαρδισμό των Κούρδων στην Nysaybin με λευκό φώσφορο.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες δημοσιεύει η εφημερίδα φερέφωνο του Ρ.Τ.Ερντογάν, yenisafak, η Τουρκία σκοπεύει να εφαρμόσει τους κανόνες εμπλοκής για τους Κούρδους του PYD, αν το τελευταίο επιτεθεί σε τουρκικό έδαφος ή απειλήσει με οποιονδήποτε τρόπο την ασφάλεια της χώρας.

Η Άγκυρα την τελευταία εβδομάδα, ακολουθώντας τους κανόνες εμπλοκής, σφυροκοπά από θέσεις εντός των συνόρων της, τις θέσεις του ISIS στην Συρία, σκοτώνοντας δεκάδες τρομοκράτες.

Οι ίδιοι κανόνες εμπλοκής πρόκειται να ισχύσουν για το PYD.

Οι τουρκικοί κανόνες εμπλοκής υπαγορεύουν ότι το πυροβολικό οφείλει να αντεπιτίθεται σε περίπτωση παραβίασης των τουρκικών συνόρων ή σε περίπτωση απειλής της ασφάλειας της χώρας.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν το δικαίωμα να πλήττουν τα σημεία στα οποία εντοπίζεται η απειλή.

Τις τελευταίες εβδομάδες, υπήρξαν αρκετές αναφορές για συνεργασία μεταξύ του PKK και του PYD σε μάχη εναντίον τουρκικών δυνάμεων στην νοτιοανατολική περιοχή της Νουσαγιαμπίν.

Αν οι ισχυρισμοί αποδειχθούν βάσιμοι, τότε προβλέπεται να χτυπηθούν στόχοι του PYD στην Συρία, σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής.

Οι κανόνες προβλέπουν και την ανταπόδοση των πυρών από τον τουρκικό στρατό σε περίπτωση διασυνοριακών επιθέσεων του PYD, όμοιων με αυτών του ISIS.

Παίζει με την φωτιά η Άγκυρα με τον παρανοϊκό Σουλτάνο να έχει αποθρασυνθεί εντελώς. Μετά την πρώτη καταδρομική ενέργεια των 20 ειδικών δυνάμεων στο συριακό έδαφος, η Τουρκία προσπαθεί να βρει δικαιολογία για μια μεγαλύτερη και μόνιμη εισβολή.
https://twitter.com/DefenceUnits/status/729610128387936256

https://twitter.com/VideoKurdistann/status/727067292064993281

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=NsKLIxJXWMQ]

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...