Αρχείο

Σε «πολεμική ετοιμότητα» ο ρωσικός στόλος στο Καλίνινγκραντ !!

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Ρωσικά πολεμικά πλοία, αεροσκάφη της ναυτικής αεροπορίας και αποβατικές δυνάμεις  θα αποδείξουν τις  πολεμικές τους ικανότητές με βολές και  ασκήσεις  στην περιοχή του Καλίνινγκραντ, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

Ο  διοικητής της ρωσικής Δυτικής Στρατιωτικής Περιοχής Αντιστράτηγος  Αντρέι Καρταπόλωφ έχει αφιχθεί  ήδη στην περιοχή του Καλίνινγκραντ για να επιθεωρήσει την επιχειρησιακή ετοιμότητα του στόλου της Βαλτικής, ανακοίνωσε  ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου της περιφέρειας Πλωτάρχης Igor Muginov σήμερα  Τετάρτη.

«Τα πληρώματα Ναυτικού θα εκτελέσουν τα προκαθορισμένα καθήκοντά τους , συμπεριλαμβανομένων των ναυτικών ασκήσεων , για να εκπληρώσουν όλα τα σενάρια στα οποία θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις . Επίσης θα υλοποιηθούν βολές με πραγματικά πυρά και εκτοξεύσεις πυραύλων. Οι αποβατικές δυνάμεις  θα πραγματοποιήσουν βολές και απόβαση σε ειδική άσκηση όπου θα τηρηθούν συγκεκριμένα χρονικά χρονοδιαγράμματα. Η ναυτική αεροπορία θα αποδείξει την επάρκεια των  πτήσεων των αεροσκαφών της με  πρακτική εφαρμογή των οπλικών της συστημάτων», καταλήγει η επίσημη ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα  δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην αξιολόγηση της διαχείρισης των μονάδων αντιτρομοκρατίας », ενώ διοικητής της περιφέρειας θα αξιολογήσει επίσης το υλικό και την τεχνική βάση του στόλου.

Η Δυτική Στρατιωτική περιοχή είναι μία από τις τέσσερις επιχειρησιακές στρατηγικές περιφέρειες  των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων. Στην περιφέρεια αυτή περιλαμβάνεται ο Στόλος της Βαλτικής και ο  Βόρειος Στόλος του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.

Πρόκειται σαφέστατα για δυναμική «απάντηση» του Κρεμλίνου στις μετακινήσεις δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη. Η Μόσχα κατηγορεί την Ουάσιγκτον για προσπάθεια «στρατικοποίησης» της Ευρώπης και περικύκλωσης της ρωσικής ομοσπονδίας.

Οι Αμερικανοί από την πλευρά τους δηλώνουν ότι πρόκειται για ενίσχυση των δυνάμεων στην Ανατολική Ευρώπη  .

Οι ΗΠΑ θα στείλουν στις αρχές του 2017 μια μάχιμη ταξιαρχία στις γειτονικές με τη Ρωσία χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Ένα μήνυμα στήριξης στις χώρες αυτές που αισθάνονται τη Ρωσία ως απειλή.

Οι χώρες της ανατολικής Ευρώπης που γειτνιάζουν με τη Ρωσία αισθάνονται ακόμη και σήμερα ότι απειλούνται από τη Μόσχα, ιδίως μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας πριν από δύο χρόνια στη Ρωσία. Μετά τα γεγονότα της Κριμαίας το ΝΑΤΟ ξεκίνησε την άσκηση Αtlantic Resolve, κατά την οποία απέστειλε σε χώρες της ανατολικής και κεντρικής Ευρώπης στρατιώτες.

https://youtu.be/5uTgiVLr8Z0

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ