Κόσμος

Προβληματισμός στο Αμερικανικό Πεντάγωνο: Μη επιχειρησιακό το 70% των αεροσκαφών του Σώματος Πεζοναυτών

Το 70% των αεροσκαφών του αμερικανικού σώματος πεζοναυτών χρειάζονται επισκευή προκειμένου να καταστούν επιχειρησιακά, χωρίς όμως να υπάρχουν πόροι για ανταλλακτικά.

Η μείωση των εξοπλιστικών δαπανών ( μειώθηκαν από 691 δισ. δολάρια το 2010 σε 560 δισ. δολάρια το 2015) και o παρατεταμένος πόλεμος στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ έχουν προκαλέσει φθορές στα μηχανικά μέρη των αεροσκαφών, για τα οποία πρέπει να βρεθούν ανταλλακτικά.

Για την εύρεση των ανταλλακτικών, οι πεζοναύτες έπρεπε να αναζητήσουν εναλλακτικούς τρόπους.

Συγκεκριμένα διέλυαν ένα αεροσκάφος σε ανταλλακτικά, τα οποία στην συνέχεια τοποθετούσαν σε άλλο αεροσκάφος που προοριζόταν για πτήση.

Σύμφωνα με τον αντισμήναρχο Harry Thomas, τον περασμένο μήνα κάθε πιλότος είχε μόνο 4 ώρες πτήσης, ενώ 10 χρόνια πριν οι αντίστοιχες ώρες ήταν 30 τον μήνα.

 Μόνο τα 82 από τα 276 βομβαρδιστικά F/A-18 Hornet και 42 από τα  147 ελικόπτερα CH-53E Super Stallion  που κατέχουν οι Αμερικανοί πεζοναύτες είναι επιχειρησιακά.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα είπε ότι είναι απαραίτητη η διακοπή της μείωσης των αμυντικών δαπανών και η επένδυση στην ανάπτυξη των ευρωπαϊκών στρατών, λόγω των νέων αμυντικών προκλήσεων των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...