Αρχείο

Οργή Ρωσίας: "Οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν την ροή ισλαμιστών από την Τουρκία προς την Συρία"

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Vitaly Churkin απαίτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να διακόψουν την ροή των ισλαμιστών από την Τουρκία προς την Συρία.

Η απαίτηση αυτή ήρθε σε απάντηση του αιτήματος των Αμερικανών προς την Ρωσία ώστε η τελευταία να επηρεάσει την κυβέρνηση της Δαμασκού.

Συγκεκριμένα ο Vitaly Churkin δήλωσε ότι εφ’ όσον οι ΗΠΑ, κατά δήλωσή τους, θεωρούν την Τουρκία στενό τους σύμμαχο, οφείλουν να αναλάβουν πρωτοβουλία για να εμποδίσουν την Τουρκία από το να αποσταθεροποιήσει περαιτέρω την κατάσταση στην Συρία.

«Αυτοί εδώ είναι "στενοί σύμμαχοι" και πρέπει να εξασφαλίσουν ότι το τουρκικό έδαφος δεν θα χρησιμεύσει σαν  πύλη εισόδου για περισσότερους ισλαμιστές. Τις τελευταίες μέρες παρατηρήθηκε ότι μερικές χιλιάδες ισλαμιστών πέρασαν από την Τουρκία στην Συρία-οι περισσότεροι απ’ αυτούς στο Χαλέπι», δήλωσε ο Churkin.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...