Κοινωνία

"Ιησούς από τη Ναζαρέτ": Όσα δεν ξέρεις για όλους τους διάσημους πρωταγωνιστές του.

Πάσχα χωρίς τη θρυλική σειρά του Φράνκο Τζεφιρέλι δεν νοείται. Η εμβληματική θρησκευτική σειρά επιστρέφει στην οθόνη μας μέσω Αnt1, αύριο, Μεγάλη Πέμπτη, έτοιμη να "μεγαλώσει" ακόμη μια γενιά.

Ευκαιρία για τους παλιότερους να θυμηθούν και τους νεότερους να μάθουν. Το μίνι σίριαλ που "μεγάλωσε" γενιές και γενιές", φέτος θα παίξει σε τρία μέρη μεγάλης διάρκειας και όχι ως συνήθως σε 5-6 ωριαία επεισόδια.

Ετοιαμαστείτε να ζήσετε ακόμη μια φορά λοιπόν τη μαγεία που δημιούργησε με ιδιαίτερο τρόπο ο Φράνκο Τζεφιρέλι το 1977 και με την ευκαιρία μάθετε ποιοι ήταν στην πραγματικότητα οι πρωταγωνιστές της.

Στο all-star-cast συμμετείχαν ιερά τέρατα της μεγάλης οθόνης όπως οι Τζέιμς Μέισον (Ιωσήφ της Αριμαθέας), Λόρενς Ολίβιε (Νικόδημος), Ροντ Στάιγκερ (Πόντιος Πιλάτος), Άντονι Κουίν (Καϊάφας), Έρνεστ Μπόργκναιν (Εκατόνταρχος) και Πίτερ Ουστίνοφ (Ηρώδης ο Μέγας), η αγαπημένη του Τζεφιρέλι -και Ιουλιέττα του στην κινηματογραφική μεταφορά του σαιξπηρικού δράματος του- Ολίβια Χάσεϊ (στο ρόλο της Παναγίας), η οσκαρική Αν Μπάνκροφτ (Μαρία Μαγδαληνή) αλλά και οι Ντόναλντ Πλέζανς (Μελχιώρ), Κρίστοφερ Πλάμερ (Ηρώδης Αντύπας), Τζέιμς Ερλ Τζόουνς (Βαλτάσαρ) και Κλαούντια Καρντινάλε (Μοιχαλίδα).

Χωρίς αμφιβολία, οι δυο πιο χαρακτηριστικές μορφές στο "έπος" που υπέγραψε σκηνοθετικά ο Φράνκο Τζεφιρέλι (Franco Jefirelli) το 1977 είναι ο Ρόμπερτ Πάουελ (Robert Powell) και η Ολίβια Χάσεϊ (Olivia Hussey), οι οποιοι ερμήνευσαν μοναδικά τον Ιησού Χριστό και τη Μαρία την Παρθένο. Όλο το καστ, όμως ήταν κάτι παραπάνω από εξοχο. Ακόμη και τόσα χρόνια μετά, ας γνωρίσουμε καλύτερα μερικούς από του ηθοποιούς που χαράκτηκαν στις μνήμες αμέτρητων θεατών μέσα από τους συγκεκριμένους ρόλους.

Ο ρόλος του Ιησού στιγμάτισε τον Ρόμπερτ Πάουελ, όπως και όλους όσους ανέλαβαν το δύσκολο αυτό έργο μέσα στα χρόνια. Ο 71χρονος, σήμερα, ηθοποιός είχε αδυνατίσει τόσο πολύ ώστε να

Ο ρόλος του Ιησού στιγμάτισε τον Ρόμπερτ Πάουελ, όπως και όλους όσους ανέλαβαν το δύσκολο αυτό έργο μέσα στα χρόνια. Ο 71χρονος, σήμερα, ηθοποιός είχε αδυνατίσει τόσο πολύ ώστε να ερμηνεύσει με τον καλύτερο τρόπο -και εμφανισιακά- τον Θεάνθρωπο ώστε σπάνια τον συνδέει κανείς με την πραγματική του εικόνα.
Στις φωτογραφίες ο Πάουελ στον ρόλο του γιατρού Χένρι Φιν στη μίνι τηλεοπτική σειρά "Σάκα Ζουλού" (1986) και ως "Ηρακλής Πουαρό" πιο πρόσφατα.

Η ομορφιά της Ολίβια Χάσεϊ είναι πραγματικά απόκοσμη -με την καλή έννοια. Ο Φράνκο Τζεφιρέλι την είχε ξεχωρίσει πολύ νωρίς αφού πριν από τον ρόλο της Παναγίας, της είχε εμπιστευθεί αυτόν τη

Η ομορφιά της Ολίβια Χάσεϊ είναι πραγματικά απόκοσμη -με την καλή έννοια. Ο Φράνκο Τζεφιρέλι την είχε ξεχωρίσει πολύ νωρίς αφού πριν από τον ρόλο της Παναγίας, της είχε εμπιστευθεί αυτόν της Ιουλιέττας στην κινηματογραφική του μεταφορά της ερωτικής της ιστορίας με τον Ρωμαίο το 1968 όταν ήταν μόλις 17 ετών, από όπου και η πρώτη φωτογραφία.
Στα 65 της χρόνια σήμερα, η Χάσεϊ συνεχίζει την υποκριτική, μόνο κάπως πιο... διακριτκά.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, στη θρυλική αυτή παραγωγή είχαμε και ελληνική συμμετοχή και μάλιστα... βαρβάτη. Ήταν ο Γιώργος Βογιατζής που ερμήνευσε τον σύζυγο της Μαρίας, Ιωσήφ. Ο δ

Για όσους δεν το γνωρίζουν, στη θρυλική αυτή παραγωγή είχαμε και ελληνική συμμετοχή και μάλιστα... βαρβάτη. Ήταν ο Γιώργος Βογιατζής που ερμήνευσε τον σύζυγο της Μαρίας, Ιωσήφ. Ο δικός μας Γιώργος Βογιατζής τον οποίο στη μεσαία φωτογραφία βλέπουμε με την κατά πολύ νεότερη αλλά επί 10 χρόνια σύζυγό του, Νταϊάνα, και στη δεξιά έχουμε μια "φωνή από το παρελθόν".
Ο 70χρονος, σήμερα, ηθοποιός πρωταγωνίστησε σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές στη χώρα μας, αλλά θυμόμαστε αυτή τη συγκεκριμένη εικόνα με την αλογοουρά που έρχεται από την "Αγάπη της Γάτας" (1991) γιατί έχει τη δική της "μουσειακή αξία"

Όταν η Αν Μπάνκφροφτ (Ann Bancroft) ανέλαβε τον ρόλο της Μαρίας της Μαγδαληνής στη σειρά ήταν ήδη μια φτασμένη σταρ της εποχής. Η διάσημη ηθοποιός που πέθανε το 2005 στα 74 της χρό

Όταν η Αν Μπάνκφροφτ (Ann Bancroft) ανέλαβε τον ρόλο της Μαρίας της Μαγδαληνής στη σειρά ήταν ήδη μια φτασμένη σταρ της εποχής. Η διάσημη ηθοποιός που πέθανε το 2005 στα 74 της χρόνια έχει αφήσει εποχή με την ερμηνεία της ως "Κυρία Ρόμπινσον" (Mrs Robbinson) στον "Πρωτάρη" του 1963 με τον Ντάστιν Χόφμαν ενώ δεξιά τη βλέπουμε σε μια από τις τελευταίες της κινηματογραφικές εμφανίσεις στην ταινία "Heartbreakers" (2001)

Η βιβλική μορφή του Ιωάννη του Βαπτιστή ανήκει στον ηθοποιό 74χρονο σήμερα Μάικλ Γιορκ (Michael York) ο οποίος έχει συνδέσει το όνομά του με το θρυλικό "Καμπαρέ" (1972). Στην αριστερή εικόνα τον βλέπουμε μαζί με την εκεί συμπρωταγωνίστριά του, Λάιζα Μινέλι, και δεξιά το ντούο ποζάρει ξανά μαζί πριν από λίγους μήνες. Αγνώριστοι και οι δύο από τα τραβήγματα... να το πούμε κι αυτό.

Για τον Άντονι Κουίν (Anthony Quinn) τι να πει κανείς; Στην ταινία του Ιησού ερμήνευσε με τον δικό του τρόπο τον ρόλο του δικαστή Καϊάφα, αλλά η αλήθεια ότι για εμάς θα είναι πάντα

Για τον Άντονι Κουίν (Anthony Quinn) τι να πει κανείς; Στην ταινία του Ιησού ερμήνευσε με τον δικό του τρόπο τον ρόλο του δικαστή Καϊάφα, αλλά η αλήθεια ότι για εμάς θα είναι πάντα ο... Ζορμπάς!
Ο διάσημος μεξικανός ηθοποιός που αγαπούσε τόσο πολύ τη χώρα μας πέθανε το 2001 σε ηλικία 86 ετών.

Τον ρόλο του Ηρώδη Αντύπα είχε αναλάβει να ενσαρκώσει ο Κρίστοφερ Πλάμερ (Christopher Plummer), ο οποίος είχε ήδη αφήσει εποχή με διάφορους ρόλους μεταξύ των οποίω

Τον ρόλο του Ηρώδη Αντύπα είχε αναλάβει να ενσαρκώσει ο Κρίστοφερ Πλάμερ (Christopher Plummer), ο οποίος είχε ήδη αφήσει εποχή με διάφορους ρόλους μεταξύ των οποίων και αυτός του Κάπτεν Φον Τραπ στο θρυλικό μιούζικαλ "Η μελωδία της Ευτυχίας" στο πλευρό της Τζούλι Άντριους.
Ο 86χρονος σταρ παραμένει ενεργότατος υποκριτικά γυρίζοντας τη μια ταινία μετά την άλλη και από τις πιο πρόσφατες δουλειές του ξεχωρίζουμε αυτή στην ταινία "The imaginarium of doctor Parnassus" του 2009, όπου είναι πραγματικά αγνώριστος.

Τον ρόλο της μοιχαλίδας ερμήνευσε η Κλαούντια Καρντινάλε (Claudia Cardinale) και άφησε το δικό της στίγμα, όσο μικρό κι αν ήταν. Η σέξξι ηθοποιός με τη χαρ

Τον ρόλο της μοιχαλίδας ερμήνευσε η Κλαούντια Καρντινάλε (Claudia Cardinale) και άφησε το δικό της στίγμα, όσο μικρό κι αν ήταν.
Η  ηθοποιός με τη χαρακτηριστική βραχνή φωνή είναι σήμερα 78 ετών και δείχνει απόλυτα χαλαρή με την ηλικία της. Εύγε!

Πίτερ Ουστίνοφ: Ο θρυλικός ηθοποιός που συνέδεσε τόσο το όνομά του με τον ρόλο του "Ηρακλή Πουαρό" ερμήνευσε αρτιότατα τον βασιλιά Ηρώδη στο αριστούργημα του Τζεφιρέλι. Ο Ουστίνοφ, ο οποίος πέθανε το 2004 σε ηλικία 82 ετών, είχε κερδίσει δυο βραβεία Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου στη ζωή του, ένα για τον Σπάρτακο και έναν για το Τοπ Καπί [φωτό αριστερά].

Βαθύ πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση του Λορέντζο Μονέ (Lorenzo Monet), του ηθοποιού που ενσάρκωσε τον δωδεκαετή Ιησού καθώς στην ουσία δεν υπάρχουν πληροφορίες για εκείνον εκ

Βαθύ πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση του Λορέντζο Μονέ (Lorenzo Monet), του ηθοποιού που ενσάρκωσε τον δωδεκαετή Ιησού καθώς στην ουσία δεν υπάρχουν πληροφορίες για εκείνον εκτός από αυτή τη φωτογραφία που λέγεται ότι τον απεικονίζει πρόσφατα ενώ οι φήμες τον θέλουν να ζει μια ήρεμη οικογενειακή ζωή στην Τεργέστη.

Στέισι Κιτς. Ο "Βαραβάς" του Τζεφιρέλι σήμερα είναι 74 ετών και έχει διαγράψει μια τεράστια καριέρα. Από άπειρες τηλεοπτικές επιτυχίες όπως "Η κόρη του Μιστράλ" [αριστέρα] όπως και ατελείωτες κινηματογραφικές.

Από τις ξεχωριστές ερμηνείες της σειράς αυτή του σερ Λόρενς Ολίβιε, στον ρόλο του "Νικόδημου". Ο θρυλικός ηθοποιός, που πέθανε το 1989 σε ηλικία 82 ετών ξεχώρισε από νωρίς στο θεατρικό σανίδι και ανήκει στους "γαλαζοαίματους" του Χόλιγουντ.
http://www.womenonly.gr/gallery.asp?catid=37522&subid=2&pubid=130032137
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...