Κόσμος

Η Άγκυρα μετέφερε στρατιωτικές δυνάμεις από τη Κύπρο στη ν.α Τουρκία για την γενοκτονία των Κούρδων!

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη ασχολείται με την τρομοκρατία και το προσφυγικό συμβαίνουν τραγικά γεγονότα στους νοτιοανατολικούς νομούς της Τουρκίας. Ένας ακήρυχτος εμφύλιος πόλεμος που συνεχίζεται εδώ και τριάντα χρόνια φαίνεται πως πλησιάζει στο τέλος του.

Η Άγκυρα έχει στρέψει όλες της τις δυνάμεις  στα νοτιοανατολικά. Σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκοκυπριακού Τύπου δυο τάγματα των τουρκικών δυνάμεων αναχώρησαν από τα κατεχόμενα και μεταφέρθηκαν στο Σιρνάκ. Η ενέργεια αυτή ασφαλώς  δεν εντάσσεται στις προθέσεις της Τουρκίας  να μειώσει   τη στρατιωτική παρουσία της  στην Κύπρο, αλλά κυρίως στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις στον αγώνα τους με το ΡΚΚ.

Οι Κούρδοι στην Τουρκία υπομένουν πολλά δεινά, τα οποία αγνοεί η διεθνής κοινότητα .  Είναι απίστευτη η βιαιότητα και η βαρβαρότητα των δυνάμεων ασφαλείας έναντι των πολιτών.

Τα στοιχεία που δημοσιεύονται σε έκθεση που συνέταξαν δικηγόροι είναι φρικιαστικά.  Νομικοί διάφορων σωματείων και ιδρυμάτων ( Ozgurlukcu Hukukcular Dernegi, Mezopotamya Hukukcular Dernegi, Toplum ve Hukuk  Arastirmalari Vakfi, Asrin Hukuk Burosu) πήγαν στην περιοχή Cizre και κατέγραψαν όλα όσα είδαν.  Στην περιοχή αυτή, όπως είναι γνωστό απαγορεύεται η κυκλοφορία των πολιτών στους δρόμους  εδώ και καιρό. Οι αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ δυνάμεων ασφαλείας και πολιτών είναι καθημερινές. Παραθέτουμε μερικές από τις αναφορές των δικηγόρων που περιλαμβάνονται στην έκθεση τους: “Είδαμε καμένα πτώματα, νεκρούς με βγαλμένα μάτια, ακέφαλα σώματα, γυναικεία πτώματα με κομμένα στήθη”.

“Οι κάτοικοι εξαναγκάζονται να μεταναστεύσουν εξαιτίας των βομβαρδισμών, της τρομοκρατίας που τους ασκείται και της στέρησης των βασικών αναγκών διαβίωσης τους”.

“Οι έγκυες υποχρεώνονται να γεννήσουν στα σπίτια τους χωρίς ιατροφαρμακευτική φροντίδα. Εξαιτίας αυτής της κατάστασης πολλές αποβάλλουν και πολλά βρέφη πεθαίνουν”.

“Δεν υπάρχει παροχή νερού και ηλεκτρικού ρεύματος στα σπίτια”.

“Προκλήθηκαν ζημιές  σε 10.000 κατοικίες από τις οποίες οι 1200 καταστράφηκαν ολοσχερώς”.

“Ο καπνός από τις αναμμένες σόμπες και τα τζάκια προκαλεί τις δυνάμεις ασφαλείας που σπεύδουν να ισοπεδώσουν τα σπίτια”.

“Στις κατοικίες που έμεναν  οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας και της Στρατοχωροφυλακής βρέθηκαν πεταμένα στο πάτωμα γυναικεία εσώρουχα και χρησιμοποιημένα προφυλακτικά”.

“Οι δυνάμεις ασφαλείας δεν σέβονται ούτε τους νεκρούς. Στις κηδείες των θυμάτων συμπεριφέρονται με βιαιότητα στους οικείου και τους συμμετέχοντες στην νεκρική πομπή”.

“Οι ιατροδικαστικές εκθέσεις των καμένων πτωμάτων αναφέρουν ¨θάνατος από άγνωστη αιτία”.

Οι δικηγόροι δέχθηκαν πολλές απειλές κατά την επίσκεψη τους, αλλά κατάφεραν να βγάλουν στην επιφάνεια την τραγωδία της γενοκτονίας που διαπράττεται στην Τουρκία .

Πριν λίγες μέρες ο Εισαγγελέας Μπαρέρα που ανέλαβε την υπόθεση δωροδοκίας του ιρανικής καταγωγής Ρεζά Ζαρράμπ έγραψε στο Twitter : “Οι βρώμικοι πολιτικοί πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό”. Τι πρέπει να πει κανείς για τους πολιτικούς που διαπράττουν εγκλήματα γενοκτονίας;  Ο ιρανός επιχειρηματίας δωροδόκησε με  8,5 δις $ Τούρκους πολιτικούς για να κάνει το λαθρεμπόριο του. Φυσικά και πρέπει να τιμωρηθούν όλοι για τα οικονομικά εγκλήματα. Ποιος και πότε , όμως, θα λογοδοτήσει για αυτή τη βαρβαρότητα που συμβαίνει δίπλα μας στις αρχές του 21ου αιώνα;

Militaire.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...