Αρχείο

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επιβεβαιώνει την επίσκεψη του Πάπα στην Λέσβο στο «εγγύς μέλλον»

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι ο Πάπας Φραγκίσκος , ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, και η Αρχιεπίσκοπος Ελλάδος Ιερώνυμος Β θα επισκεφθούν  το νησί της Λέσβου στο εγγύς μέλλον, προκειμένου να συναντηθούν και να δείξουν την υποστήριξη τους στους πρόσφυγες, αναφέρει καθολική εκκλησιαστική ιστοσελίδα.

Η Λέσβος είναι ένα κομβικό νησί, το οποίο δέχεται την μεγάλη ροή των χιλιάδων μεταναστών από πέρυσι το καλοκαίρι.

«Το πράξη αυτή και η πρωτοβουλία των θρησκευτικών ηγετών θα ενθαρρύνει και θα ενισχύσει τις χιλιάδες προσφύγων που υποφέρουν, ενώ θα εμπνεύσει  για την εφαρμογή των κατάλληλων ενεργειών για την προστασία των πληγεισών χριστιανικών κοινοτήτων, καθώς αποτελεί την  σωστή απάντηση στην κρίσιμη κατάσταση των προσφύγων», ανακοίνωσε το οικουμενικό  πατριαρχείο σε  ανακοίνωσή του.

Όλα καλά σε αυτήν την δράση των εκπροσώπων της καθολικής και της ορθόδοξης εκκλησίας προς τους πρόσφυγες , η ουσία όμως είναι αλλού.

Εάν πραγματικά,  ειδικά ο Πάπας επιθυμούσε να βοηθήσει τα εκατομμύρια των προσφύγων από την Συρία θα έπρεπε να ενεργοποιηθεί πολύ πιο νωρίς, μιας και  ο πόλεμος μαίνεται στην χώρα αυτή εδώ τέσσερα χρόνια.

Χιλιάδες Χριστιανοί Ορθόδοξοι έχουν «μαρτυρήσει» στα χέρια των τζιχαντιστών  χωρίς να ενδιαφερθεί ουδείς. Δεν υπήρξε πουθενά  η χριστιανική Δύση μπροστά στο δράμα ενός λαού που δολοφονείται ακόμη και σήμερα και εξωθείται σε εγκατάλειψη των πατρογονικών του εστιών. Το ίδιο έπραξαν οι παπικοί το 1453 όταν άφησαν τα στίφη των Οθωμανών να κατακτήσουν την Βασιλεύουσα.

Δεν γνωρίζουμε ποιο σχέδιο ακολουθούν  οι σκοτεινοί ηγέτες του κόσμου, αλλά μετά την πτώση της βυζαντινής αυτοκρατορίας έως σήμερα στόχος είναι η Ευρώπη . Η ισλαμοποίηση της ΕΕ από τα εκατομμύρια των μουσουλμάνων θα αλλάξει εθνολογικά την χριστιανική Ευρώπη σε «κάτι άλλο» μέσα στα επόμενα χρόνια.

Ήδη οι πρώτες τρομοκρατικές ενέργειες σε Παρίσι και Βρυξέλλες άλλαξαν την ζωή εκατομυρίων Ευρωπαίων πολιτών , δημιουργώντας μια εντελώς νέα κατάσταση εντός των ευρωπαικών τειχών. Και αυτό ήταν μόνο η αρχή, διότι υπάρχει και συνέχεια ακόμα πιο τρομακτική.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ