Αρχείο

Οι Τζιχαντιστές ετοιμάζουν μαζική εξόντωση των χριστιανών στην πόλη της Ράκκα

Οι τρομοκράτες  ισλαμιστές μαχητές προσπαθούν να συγκεντρώσουν θέτοντας ομήρους  όλες τις χριστιανικές οικογένειες που προσπαθούν  να εγκαταλείψουν την πόλη  της Ράκκα , επειδή νομίζουν ότι οι άνθρωποι θέλουν να ξεφύγουν στην  Δύση. Όλοι οι Χριστιανοί είναι σχεδόν σε κατ 'οίκον περιορισμό, ανέφερε  ακτιβιστής σε  ΜΚΟ για τη διάσωση του πληθυσμού της πόλης.

Οι Σύροι  Χριστιανοί φοβούνται σφαγή μέσα στην πόλη  από τους εξαγριωμένους μαχητές του ‘‘ισλαμικού  κράτους», οι οποίοι τους απαγόρευσαν  αυστηρά να εγκαταλείψουν την πόλη, αναφέρει   ΜΜΕ.

‘‘Τα  μέλη του ISIS  πιστεύουν ότι οι Χριστιανοί είναι πιστοί στη Δύση και περισσότερο από πρόθυμοι να τους πολεμήσουν ως  μαχητές. Ως εκ τούτου εμποδίζουν τις προσπάθειες των χριστιανικών οικογενειών  να εγκαταλείψουν την Ράκκα." Αυτό μετέφερε ακτιβιστής κοινωνικής οργάνωσης για τη διάσωση των κατοίκων της πόλης  .

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι οι κάτοικοι της πόλης φοβούνται μαζικές εκτελέσεις των Χριστιανών, αλλά ελπίζουν  ότι η πληροφορία αυτή είναι αναξιόπιστη.

Νωρίτερα την πρόθεση να απελευθερώσει την Ράκκα η οποία  θεωρείται το κύριο προπύργιο της ισλαμικής οργάνωσης στην Συρία, τόνισε  ο πρόεδρος της χώρας Μπασάρ αλ-Άσαντ. Στρατιωτική βοήθεια προς την κυβέρνησή του παρέχουν αφειδώς η  Ρωσία και το Ιράν.

Σε άρθρο από το pentapostagma.gr με τίτλο ‘‘Ο «Μεγάλος διωγμός» των χριστιανών στην Μέση Ανατολή‘‘, αναφέραμε ότι οι διώξεις των Χριστιανών που ζουν στη Μέση Ανατολή από τον ισλαμικό στρατό,  μπορούν  να συγκριθούν μόνο με την μαρτυρική περίοδο των πρώτων χρόνων  του χριστιανισμού, με το ποίμνιο και την εκκλησία να παραμένουν ακλόνητοι και αισιόδοξοι στην  θέση τους

Πολλοί Χριστιανοί στη Μέση Ανατολή έχουν μετατραπεί σε  πρόσφυγες, αφού η επέλαση του «Ισλαμικού  Κράτους» (IG) έχει υποδουλώσει  μεγάλο τμήμα του εδάφους στο βόρειο Ιράκ και στα βόρειο-ανατολικά της Συρίας. Το σίγουρο είνια ότι έρχονται με φόρα ρωσικές και κουρδικές δυνάμεις για να πάρουν την εκδίκηση τους απο τους ισλαμιστές,  και οι χριστιανοί ενδεχωμένως να αποτελέσουν ‘‘αντάλαγμα‘‘ με την ζωή τους.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ