Εθνικά θέματα

Οι χιλιάδες πρόσφυγες/μετανάστες στην Ειδομένη θα αναζητήσουν απελπισμένα άλλη δίοδο για την κεντρική Ευρώπη

Τρεις μετανάστες πνίγηκαν  προσπαθώντας να διασχίσουν ποταμό κοντά στα σύνορα Ελλάδα-ΠΓΔΜ, ενδεικτικό των προσπαθειών των ανθρώπων αυτών να βρουν δίοδο στα Βαλκάνια στον δρόμο τους για την Γερμανία και την Αυστρία, αναφέρουν τα ΜΜΕ .  

Τρεις πρόσφυγες από το Αφγανιστάν πνίγηκαν νωρίς σήμερα το πρωί σε ένα χείμαρρο κοντά στην κωμόπολη Γευγελή και άλλοι 23 διασώθηκαν ανακοίνωσε πριν από λίγο η κυβερνητική επιτροπή της ΠΓΔΜ για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Τα πτώματα δύο ανδρών και μιας γυναίκας βρέθηκαν στο ποτάμι νωρίς τη Δευτέρα, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Οι αρχές διέδωσαν επίσης  άλλους 23 μετανάστες που κινδύνευαν σε στρατόπεδο διέλευσης στην ΠΓΔΜ, ενώ οι  εθνικότητες τους δεν επιβεβαιώθηκαν.

Τουλάχιστον 12.000 μετανάστες, μεταξύ των οποίων χιλιάδες παιδιά, έχουν συσσωρευτεί  κοντά στην πόλη της Ειδομένης, αλλά η ΠΓΔΜ και άλλες χώρες κατά μήκος της  λεγόμενης «βαλκανικής οδού» έχουν κλείσει τα σύνορά τους.

Σε άρθρο από το pentapostagma.gr, με τίτλο ( Υπάρχει και η διαδρομή της Αδριατικής για τους χιλιάδες απελπισμένους πρόσφυγες !), αναφέραμε ότι κρύος ιδρώτας  έλουσε τους Ιταλούς μετά το κλείσιμο των συνόρων στα Βαλκάνια για χιλιάδες πρόσφυγες /μετανάστες στην Ειδομένη.  Το  ανθρώπινο «ποτάμι» αναζητά διέξοδο και λογικά μπορεί να  κινηθεί  και στην Αδριατική.

Αργά η γρήγορα όλοι αυτοί οι χιλιάδες πρόσφυγες/μετανάστες θα «κινηθούν» έχοντας δύο επιλογές. Είτε να επιχειρήσουν «ντου» στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, είτε να αναζητήσουν άλλα σημεία από τα οποία θα «τρυπήσουν» το τείχος που έχουν κατασκευάσει οι Βαλκάνιοι γείτονες μας. Σε καμία περίπτωση δεν θα θελήσουν να γυρίσουν πίσω και οποιαδήποτε προσπάθεια από τις ελληνικές αρχές θα ξεσηκώσει εξέγερση στην Ειδομένη με αντίκτυπο για την χώρα μας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ