Κόσμος

Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας: Ούτε στάλα νερό ούτε ψίχα ψωμί στην πόλη ‪‎Fua που πολιορκεί η al Nusra… άλλες 42 φράξιες προσχώρησαν στην εκεχειρία…

Ενημερωτικό δελτίο του Ρωσικού Κέντρου για την  επανασυμφιλίωση των αντιμαχόμενων πλευρών επί του εδάφους της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας (10.3.2016)

Γενικά δεδομένα επί της εφαρμογής των μέτρων επανασυμφιλίωσης των αντίπαλων πλευρών.

Κατά το τελευταίο 24ωρο υπογράφτηκαν προακαταρκτικές συμφωνίες από τους πρόκριτους 2 ακόμη πόλεων της επαρχίας της Χάμα 2.Ο αριθμός των πόλεων που uπογράφτηκαν συμφωνίες εκεχειρίας ανέρχονται στις 42.  Επομένως ο αριθμός των παράνομων ένοπλων ομάδων που αποδέχθηκαν στην εκεχειρία είναι 42.

8 διαπραγματεύσεις με τους ηγέτες του κλήρου ,αντιπροσώπους της διοίκησης και των πόλεων Δαμασκού, ‪#Djurin, Kalïat-El-Mudik (2),‪‎Hmeimim (2), ‪‎Homs, El-Kuneitra πραγματοποιήθηκαν. Μέσα στην πόλη El-Kuneitra κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης υπό την αιγίδα του Ρωσικού Κέντρου για την  επανασυμφιλίωση πάνω από 250 εκπρόσωποι 27 πόλεων συζήτησαν τα θέματα της εκεχειρίας και της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Αποτελέσματα του ελέγχου της ανακωχής

Κατά το τελευταίο 24ωρο, 8 παραβιάσεις καταγράφτηκαν σε Xαλέπι 5, ‎Dara, Δαμασκός , ‪Idlib από 1.Οι « μαχητές » των τρομοκρατικών σχηματισμών Liva Sultan Murad και Ahrar Ash-Sham επιτέθηκαν με ρουκέτες 4 φορές σε κουρδικά αποσπάσματα της Εθνικής Άμυνας στη συνοικία Cheikh-Maksud (πόλη του Χαλεπίου). Οι συνοικίες Maraanaz et Ain-Dakna στοχοποιήθηκαν αδιακρίτως από αυτοσχέδια συστήματα πυροβολικού.  .Ένοπλοι  αταυτοποίητοι  σχηματισμοί επιτέθηκαν με ρουκέτες την πόλη El-Yas.

Οι αεροπορικές δυνάμεις δεν έπληξαν σχηματισμούς που υπέγραψαν τη συμφωνία ανακωχής και που μετέφεραν μια πληροφορία στα Κέντρα (ρωσικό ήαμερικανικό)για την επανασυμφιλίωση των αντιμαχόμενων μερών.

Η ανθρωπιστική βοήθεια στον πληθυσμό.

Στον πληθυσμό της πόλης ‪Rukheïba (επαρχία Δαμασκού) παραδόθηκαν 3 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας

Επιπρόσθετη πληροφορία

Η πόλη ‪‎Fua (επαρχία Idlib) αποκλεισμένη από την  Jabhat al-Nusra δέχθηκε επίθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης με πυροβολικό περισσότερες από 1 φορά.Η ανθρωπιστική κατάσταση στην πόλη είναι καταστροφική.Δεν υπάρχει ούτε κάτι να πιείς ούτε φαγητό.Η εκκένωση των παιδιών συμπεριλαμβανομένων των νεογέννητων όσο και των γυναικών,ηλικιωμένων και ανπήρων κρίνεται ως απαραίτητη.

Κατά το τελευταίο 24 ωρο το Ρωσικό κέντρο για την επανασυμφιλίωση δέχθηκε 25 κλήσεις με αιτήματα για διοχέτευση ανθρωπιστικής βοήθειας όσο και για πληροφορίες που αφορούν τους βομβαρδισμούς. (Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας)

dimpenews,com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...