Κόσμος

Οι ταλιμπάν μάτωσαν το Πάσχα των καθολικών στη Λαχόρη με καμικάζι.72 νεκροί 340 τραυματίες

Το CNN αναφέρει ότι οι ταλιμπάν χτύπησαν το Πάσχα και σκότωσαν δεκάδες χριστιανούς. Την Κυριακή του καθολικού Πάσχα ένα μέρος του χριστιανικού πληθυσμού της πόλης γιόρταζε στο πάρκο το Πάσχα εκεί ήταν και αρκετοί μουσουλμάνοι.

Oι Ταλιμπάν διεκδίκησαν επίθεση αυτοκτονίας που προκάλεσε το θάνατο 72 ανθρώπων στη Λαχόρη .Διατείνονται ότι στόχευσαν ειδικά τους χριστιανούς.Τουλάχιστον 65 άτομα εκ των οποίων πολυάριθμα παιδιά σκοτώθηκαν το βράδυ της Κυριακής και 340 τραυματίστηκαν σ΄επίθεση που έγινε σε πάρκο     της Λαχόρης της μεγάλης πόλης στο Ανατολικό Πακιστάν όπου οι χριστιανοί γιόρταζαν το Πάσχα.29 θύματα είναι παιδιά.A man carries an injured child to the hospital in Lahore after the bombing.

« Ο καμικάζι πέτυχε να εισέλθει στο πάρκο και ν΄ ανατιναχθεί πλησίον μιας περιοχής παιχνιδιών για παιδιά.Γι αυτό και η πλειοψηφία των θυμάτων είναι γυναικόπαιδα. » δήλωσε ένας υψηλά διοικητικός ιστάμενος της Λαχόρης ο Mohhamand Usnam.

Ο απολογισμός των θυμάτων δύναται ν΄αυξηθεί εκτίμησε.Η επίθεση διεκδικήθηκε από τους πακιστανούς ταλιμπάν που δηλώνουν ότι στόχευσαν ειδικά τους χριστιανούς.Διαπράξαμε την επίθεση στη Λαχόρη γιατί οι χριστιανοί ήταν ο στόχος μας δήλωσε στο  AFP  τηλεφωνικά ο Eh sanullah Ehsam εκπρόσωπος τύπου του Jamaat ul Ahrar μιας φράξιας των ταλιμπάν.Αλλά σύμφωνα με τον επιθεωρητή της αστυνομίας τον Haider Ashraf  η πλειοψηφία των θυμάτων μουσουλμάνοι.Η επίθεση σημειώθηκε στο πάρκο Gulshan e lgbal κοντά στο κέντρο της πόλης.

« ήταν μια πολύ ισχυρή έκρηξη και τα εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν πολύ δυνατά » ανέφερε ο υπέυθυνος της αστυνομίας ο Haider Ashraf .

Τριήμερο πένθος κηρύχθηκε στην επαρχία του Punjab όπου η Λαχόρη είναι η πρωτεύουσα. »Η επίθεση επισκιάζει τη γιορτή του Πάσχα και χτυπάει με φανατική βία μέλη χριστιανικής κοινότητας  » αντέδρασε το Βατικανό τη Δευτέρα το βράδυ.20minutes AFP

Οι χριστιανοί αντιπροσωπεύουν το 2% του πληθυσμού περί τα 3,5 εκατομύρια και οι εντάσεις είναι οξυμένες μεταξύ αυτών και του εξτρεμιστικού μουσουλμανικού πυρήνα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...