Εθνικά θέματα

Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΓΗ: Μαχαιρώματα στη Χίο, πετροπόλεμος στην Ειδωμένη (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Ανεξέλεγκτη είναι πλέον η κατάσταση απ” άκρη σ” άκρη στην Ελλάδα όσον αφορά στους πρόσφυγες. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που βλέπουν τα όνειρά τους για μια καλύτερη ζωή να γίνονται θρύψαλα, αρχίζουν να αντιδρούν ολοένα και πιο έντονα στον εγκλωβισμό τους στους καταυλισμούς και την συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία.

Η απόγνωση και τα νεύρα κυριαρχούν πλέον με αποτέλεσμα να υπάρχουν και συγκρούσεις μεταξύ εθνικοτήτων.

Επεισόδια ξέσπασαν την Τρίτη στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ όπου το κλίμα παραμένει εκρηκτικό και πάνω από 11.000 χιλιάδες εγκλωβισμένοι πρόσφυγες ζητούν να ανοίξουν τα σύνορα για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

entasi-eidomeni-mat-3_0

Η ένταση ξεκίνησε όταν δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονται στην περιοχή επιχείρησαν να ανοίξουν τη σιδηροδρομική που έχουν κλείσει πρόσφυγες και να ξηλώσουν τα αντίσκηνα. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Mega, μια ακτιβίστρια έπεσε στο έδαφος, οι αστυνομικοί την προσήγαγαν και οι πρόσφυγες εξαγριώθηκαν. Τότε τα πνεύματα οξύνθηκαν και οι πρόσφυγες άρχισαν να πετούν πέτρες κατά των ΜΑΤ, ενώ έσπασαν το παρμπρίζ του αυτοκινήτου της αστυνομίας όπου βρισκόταν η ακτιβίστρια για να την βγάλουν έξω από αυτό.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=75kbbwhW7Hg]

Παράλληλα οι πρόσφυγες άρχισαν να τοποθετούν κάδους για να στήσουν οδοφράγματα φωνάζοντας συνθήματα για να εισακουστούν τα αιτήματά τους.

Μαχαιρώθηκαν πρόσφυγες στη Χίο

Το βράδυ επεισόδια εκδηλώθηκαν στο hotspot της ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός, όταν η σύγκρουση μεταξύ ομάδων Ιρακινών και Αφγανών έφθασε στα άκρα.

Οπως αναφέρει το astraparis.gr με τραύματα στο κεφάλι και στην πλάτη μεταφέρθηκε αργά το βράδυ με ασθενοφόρο ένας Ιρακινός από το hot spot της ΒΙΑΛ στο νοσοκομείο Χίου.

vial-055

Ο Ιρακινός τραυματίσθηκε σε συμπλοκές περιορισμένης έκτασης, που έγιναν στο κέντρο μεταξύ Ιρακινών και Αφγανών. Οι μικροσυμπλοκές και οι εντάσεις μεταξύ τους, όπ ς έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, είναι σύνηθες φαινόμενο και οφείλεται σε διαφορές που έχουν να κάνουν με δικά τους εθνικιστικά ή θρησκευτικά ζητήματα.

Στον χώρο της ΒΙΑΛ μπήκαν αστυνομικοί, οι οποίοι αποσόβησαν την επέκταση των συμπλοκών, ενώ ο τραυματίας που εμφανίσθηκε ζητώντας την βοήθεια των υπευθύνων του κέντρου δεν έγινε γνωστό με τι μέσον κτυπήθηκε, πιθανολογείται με μαχαίρι.

Σύμφωνα με τον politichios.gr η απογευματινή διαμάχη μεταξύ των δύο ομάδων οδήγησε σε νέα σύγκρουση λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Δευτέρας με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματισμοί με μαχαιρώματα.

Στο Κέντρο Κράτησης που πλέον φιλοξενούνται πάνω από 1.500 άτομα, επικρατεί ήδη αναστάτωση με τους περίπου 12 Αστυνομικούς, Λιμενικούς και στελέχη της Frontex που έχουν επιφορτιστεί με τη βραδινή φύλαξη του Κέντρου να διατυπώνουν μέσω του «π» τους φόβους τους για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί μέσα σε αυτό.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί είναι το γεγονός ότι έχει δοθεί εντολή στα στελέχη των σωμάτων ασφαλείας να αποφεύγουν τη χρήση στολής εντός του Κέντρου, ώστε να μην αποτελούν στόχο των συγκεκριμένων ομάδων.

crashonline.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...