Εκκλησία

Γιατί η ημερομηνία της επίσκεψης του Ρώσου Πατριάρχη στο Άγιο Όρος, για τα 1000 χρόνια, θα γνωστοποιηθεί αργότερα;

To 2016 είναι η  χρονιά που θα εορταστεί η  1000η επέτειο της παρουσίας του ρωσικού μοναχισμού στο Άγιον Όρος. Η ρωσική εκκλησιαστική κοινότητα συζητά επί του παρόντος την δυνατότητα  των εορτασμών στο Άγιον Όρος στα τέλη της άνοιξης.

«Η ημερομηνία της επίσκεψης του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κκ. Κυρίλου στο Άγιο Όρος θα πραγματοποιηθεί σε επικοινωνία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και την Ιερά κοινότητα  (διοίκηση) του Αγίου Όρους αργότερα», είπε στο πρακτορείο ειδήσεων  RIA Novosti ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Μητροπολίτης  Αλέξανδρος Βολκώφ .

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια προετοιμασία για τον εορτασμό της 1000ης επετείου της ρωσικής μοναστικής παρουσίας στο Άγιο Όρος, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τόσο στη Ρωσία όσο και στο Άγιο Όρος Όσο. Η επίσκεψη του Πατριάρχη Κυρίλλου στο  Άθω και η σχετική  ημερομηνία θα ανακοινωθεί αργότερα» ,  είπε Volkov.

Ο Ρώσος Μητροπολίτης είπε ότι «αυτές οι ημερομηνίες θα συμφωνηθούν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κκ. Βαρθολομαίο  και με την  κοινότητα του Αγίου Όρους» .

Η παρουσία του Ρώσου Πατριάρχη στο Άγιο Όρος θεωρητικά είναι μια διαδικαστικού τύπου επίσκεψη η έγκριση της οποίας δεν θα έπρεπε να απασχολεί τον τύπο. Εκτός και εάν υπάρχει  κάποιο "ζήτημα"  μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Ρωσικού.

Η παρουσία του Πατριάρχη κκ. Κυρίλλου  στο Άγιο Όρος είναι σημαντική όχι μόνο για την ρωσική μοναστική κοινότητα αλλά και για την ενότητα της ορθοδοξίας.

Υπάρχει όμως  και ένα άσχημο σενάριο σχετικά με την «καθυστέρηση» της αφίξεως του Πατριάρχη πασών των Ρωσιών,   το οποίο πιθανόν να αφορά  την γενικότερη κατάσταση στην Ελλάδα, λόγω των προσφύγων και της παρουσίας του ΔΝΤ . Εκτός και εάν οι Ρώσοι "περιμένουν να συμβεί κάτι στην πατρίδα μας".

Σε άρθρο από το pentapostagma.gr, με τίτλο (Η ΕΕ προσπαθεί να αλλάξει το καθεστώς του Αγίου Όρους), είχαμε προειδοποιήσει ότι  Ρώσοι Μοναχοί του Αγίου Όρους μιλούν για  έντονη προσπάθεια της ΕΕ προς την ελληνική κυβέρνηση  για να αλλάξει το καθεστώς.

Μία είδηση που αποτέλεσε «μαχαιριά» στην Ορθοδοξία και στην Πατρίδα μας, μετέφεραν Ρώσοι Μοναχοί, μετά τις εκκλήσεις των Αγιορειτών μας για την τύχη του Αγίου Όρους.

Πρόκειται για ένα άκρως «βρώμικο και υποχθόνιο» σχέδιο της νέας τάξης πραγμάτων , η οποία μέσω της ΕΕ θέλει να βάλει «πόδι» στο «Περιβόλι της Παναγιάς» .  

Τώρα η ΕΕ, πιθανότατα μετά από προτροπή των ΗΠΑ επαναφέρει το ζήτημα του καθεστώτος του Αγίου Όρους , λόγω της παρουσίας ειδικά  Ρώσων Μοναχών καθώς  και Μοναστηριού .

Η Νέα τάξη πραγμάτων θέλει να βεβηλωθεί η Χερσόνησος που την «εποπτεύει» η Παναγιά μας, μη γνωρίζοντας ότι εισέρχονται  σε πεδία «δυσνόητα» στην ανθρώπινη κακία και μισαλλοδοξία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...