Πολιτική

ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ – Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στη συγκυβέρνηση – Ο «συνέταιρος» απειλεί με εκλογές – Τον «διαψεύδει» ο ΣΥΡΙΖΑ

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό εντός της συγκυβέρνησης.

Τη στιγμή που είχαν κοπάσει οι φήμες περί τριγμών στις σχέσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, οι δηλώσεις που ακολούθησαν τη συνέντευξη του Πάνου Καμμένου -περί προσφυγής στις κάλπες σε περίπτωση που υπάρξουν παράλογες απαιτήσεις από τους δανειστές- δημιούργησαν νέα σύννεφα πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι, οι οποίοι άρχισαν να κάνουν λόγο για νέα διάσταση απόψεων, με φόντο τα προβλήματα που προκαλεί το διαφαινόμενο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Κι αυτό γιατί -όπως υποστηρίζουν πολιτικοί αναλυτές- δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά το γεγονός ότι ενώ η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη διαψεύδει τα σενάρια προσφυγής στις κάλπες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας να κινείται σε αντίθετη γραμμή και να κάνει δηλώσεις που πυροδοτούν τα σχετικά σενάρια.

Πάντως, οι ίδιοι αναλυτές επισημαίνουν ότι όλα αυτά δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο προσφυγής στο λαό (με οποιοδήποτε τρόπο), απλά ειναι δείγμα ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν προβλήματα στη συνεννόηση μεταξύ των εταίρων.

Παπαδημούλης: «Παραλογισμός το σενάριο πρόωρων εκλογών»
Στο μεταξύ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Καμμένου δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό «δεν συμφωνώ με τη δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Θεωρώ απόλυτο παραλογισμό το σενάριο νέων εκλογών, πέντε μήνες μετά τις προηγούμενες. Πιστεύω ότι η εντολή του ελληνικού λαού προς τον Τσίπρα είναι να κυβερνήσει, να τελειώνουμε με την αξιολόγηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να γυρίσουμε σε θετικούς ρυθμούς γαι να μειωθεί η ανεργία».

Οι Συριζαίοι «διαψεύδουν» τον κ. Καμμένο
Εξάλλου, χθες, ο Γιάννης Δραγασάκης χθες και αφού οι δηλώσεις του κ. Καμμένου είχαν προκαλέσει σάλο, ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του στον Αθήνα 9.84 ότι «δεν υπάρχει ούτε συζήτηση, ούτε λόγος για εκλογές».

Την ίδια στιγμή, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ή συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης απέκλεισε, μέσω συνέντευξής της στην εφημερίδα «Επένδυση» η κυβερνητική εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει «πολύ πρόσφατη εντολή». Μάλιστα κάλεσε να σταματήσουν να «ονειρεύονται», όσοι ευελπιστούν στην αποσταθεροποίηση και στις συγκυβερνήσεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος με συνέντευξη του στο Έθνος της Κυριακής τόνισε πως «όσοι ονειρεύονται εκλογές και υπονοούν αποστασίες, αν και είναι χειμώνας, βλέπουν όνειρα θερινής νυκτός» και απέκλεισε το ενδεχόμενο σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, λέγοντας ότι «αν λάβουμε υπόψη μας το εγχείρημα Παπαδήμου, τότε δεν μένει κανένα περιθώριο για πολιτικές διαστροφές».

crashonline.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...