Κοινωνία

Ποιες είναι οι 5 τροφές που δεν έχουν ημερομηνία λήξης

Τα περισσότερα από τα προϊόντα που αγοράζεις και καταναλώνεις καθημερινά έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής. Υπάρχουν όμως και εκείνα που όσο καιρό και αν τα κρατήσεις στο ντουλάπι θα είναι πάντα φρέσκα για να τα χρησιμοποιήσεις.

Πάμε να δούμε ορισμένα από αυτά:

1. Μέλι

Μπορεί να αλλάζει χρώμα και υφή αλλά παραμένει ασφαλές για κατανάλωση. Σε περίπτωση που αποκτήσει κρυσταλλική μορφή, τοποθετείς το βάζο ανοιχτό σε ζεστό νερό μέχρι να διαλυθούν οι κρύσταλλοι.

meli_6

2. Ζάχαρη

Η ζάχαρη δεν χαλάει ποτέ γιατί δεν ευνοεί την ανάπτυξη βακτηριδίων και αυτός είναι και ο λόγος που τα γλυκά του κουταλιού και οι μαρμελάδες περιέχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης.Αρκεί να την αποθηκεύσεις σε ένα αεροστεγές δοχείο το οποίο θα κρατήσει την υγρασία ή τα ζουζούνια μακριά.

3. Λευκό ξύδι

Ακολούθησε τις οδηγείες που αναγράφει η συσκευασία για την αποθήκευση του και θα το έχεις πάντα στο ντουλάπι σου.

ryzi

4. Ρύζι

Βρήκες ένα σακουλάκι με ρύζι που είχες ξεχάσει εντελώς την ύπαρξη του μέσα στο ντουλάπι; Μπορείς ακόμη και τώρα να το χρησιμοποιήσεις άφοβα. Αυτό ισχύει για το άσπρο και το άγριο ρύζι, το arborio, το jasmine και το basmati αλλά όχι για το καστανό ρύζι. Ένα βάζο που σφραγίζει καλά το καπάκι του θα το κρατήσει για πάντα όπως ήταν όταν το αγόρασες.

5. Καλαμποκάλευρο

Αν το βάλεις σε ένα στεγνό, καλά σφραγισμένο και σε δροσερό μέρος, ακόμη κι αν περάσουν χρόνια από τότε που αγόρασες, θα το βρείς ολόφρεσκο. Για να αποτρέψεις την υγρασία να διαπεράσει το σακουλάκι μπορείς να το τοποθετήσεις μέσα σε ένα υφασμάτινο σακουλάκι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...