Κόσμος

Η Ρωσία «κυριαρχεί» στις αμυντικές αυξήσεις του προϋπολογισμού το 2015 σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Ρωσία "κυριαρχεί" παγκόσμια στις αμυντικές αυξήσεις του προϋπολογισμού του προηγούμενου έτους, αντιπροσωπεύοντας το 20 τοις εκατό στις επιπλέον στρατιωτικές δαπάνες παγκοσμίως,αποκάλυψε το Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (IISS) την Τρίτη.

Μεγάλο μέρος αυτής της επένδυσης πήγε σε ένα "επαναστατικό" νέο Τεθωρακισμένο, το Τ-14 Αρμάτα, το οποίο μπορεί να εντυπωσιάσει τους Δυτικούς αντιπάλους της.

Όπως μετράται σε ρούβλια,ο αμυντικός προϋπολογισμός της Ρωσίας αυξήθηκε κατά 23 τοις εκατό πέρυσι σε σύγκριση με το 2014, επιτρέποντας στον Βλαντιμίρ Πούτιν, τον Ρώσο πρόεδρο, να προχωρήσει με τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεών του.

"Η διψήφια πραγματική αύξηση του ρωσικού αμυντικού προϋπολογισμού το 2015 σήμαινε ότι κυριαρχεί στην παγκόσμια άμυνα σε αυξήσεις του προϋπολογισμού,» δήλωσε ο John Chipman, ο διευθυντής του IISS.

Το Τ-14 Αρμάτα αναμένεται να τεθεί σε υπηρεσία το επόμενο έτος. Ο ρωσικός στρατός σχεδιάζει να αναπτύξει 2.300 κομμάτια, αυτών των νέων τεθωρακισμένων από το 2020, αν και η IISS προειδοποιεί ότι αυτός ο «φιλόδοξος στόχος είναι απίθανο να επιτευχθεί".

Αλλά το Αρμάτα διαθέτει ένα πιο ισχυρό όπλο από βρετανικό ισοδύναμο του, το Challenger 2, και πιθανώς μια ασφαλέστερη δυνατότητα να προστατεύσει τον εαυτό του και να επιβιώσει στο πεδίο της μάχης. "Αν υποθέσουμε ότι το Αρμάτα αναπτύσσεται με επιτυχία και μπαίνει στην υπηρεσία,οι δυτικές δυνάμεις θα πρέπει να ανησυχούν πολύ», δήλωσε ο ταξίαρχος Μπεν Barry, ένας ειδικός πολέμου στο IISS.

«Το Αρμάτα έχει δύο επαναστατικά στοιχεία: πρώτα απ 'όλα έχει ήδη σχεδιαστεί από την αρχή με ένα μη επανδρωμένο πυργίσκο και ότι ο πυργίσκος μπορεί να έχει την ικανότητα να δεχτεί ένα μεγαλύτερο όπλο στο μέλλον. Δεύτερον, είναι σχεδιασμένο με ένα ολοκληρωμένο σύστημα ενεργητικής προστασίας που καταρρίπτει τους εισερχόμενους αντιαρματικούς πυραύλους. "

Ο κ Barry πρόσθεσε: «Εάν το σύστημα προστασίας είναι τόσο αποτελεσματικό όσο θα μπορούσε κάλλιστα να είναι, αυτό θα μειώσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα των Δυτικών αντιαρματικών όπλων, μειώνοντας έτσι την αποτελεσματικότητα του πεζικού. Δεν είναι σαφές για μένα ότι οι Δυτικοί στρατοί έχουν κατανοήσει επαρκώς την απειλή αυτή. "

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/russia/12148687/Russia-dominated-global-defence-budget-increases-in-2015-says-think-tank.html
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ DAILY TELEGRAPH : Corfiatiko.blogspot.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...