Αρχείο

Ρωσική Εκκλησία προς Τουρκία: «Προσέξτε πάρα πολύ με τη ΝΟΤΑΜ που περικλείει το Άγιο όρος !»

Ανάστατη  είναι η ρωσική εκκλησία μετά  την έκδοση της προκλητικότατης  τουρκικής ΝΟΤΑΜ η οποία περιλαμβάνει την θαλάσσια περιοχή του Αγίου Όρους, λόγω της ιερότητας της περιοχής για την Ορθοδοξία και λόγω υπάρξεως ρωσικής Μονής, αναφέρει σήμερα ο ρωσικός τύπος.

Το άρθρο αναφέρει ξεκάθαρα ότι το Άγιο Όρος είναι υπό την "υψηλή προστασία" όλων των ορθοδόξων χωρών οι οποίες διαθέτουν Μονές και φυσικά της ρωσικής ομοσπονδίας.

Η Τουρκία εξέδωσε ΝΟΤΑΜ η οποία δεσμεύει από την 01 Ιανουαρίου έως  την  31 Δεκεμβρίου 2016 όλες τις πτήσεις αεροσκαφών και σκαφών στην περιοχή του Αγίου Όρους , και σε άλλα μέρη του Αιγαίου στην επικράτεια της Ελλάδος για την εκτέλεση «στρατιωτικών ασκήσεων’, αναφέρει ρωσική εκκλησιαστική σελίδα .

Ειδικότερα, η Άγκυρα εξέδωσε τις  ΝΟΤΑΜ  Α5885 / 15, Α5884 / 15 και Α5881 / 15, σύμφωνα με τις οποίες ανακοίνωσε την ολοκληρωτική δέσμευση  για ένα έτος,  τριών περιοχών του Βόρειου , κεντρικού  και νότιου τμήματος του Αιγαίου για την διενέργεια αεροναυτικών ασκήσεων.

Οι περιοχές αυτές συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών χωρικών υδάτων  αποτελούν τμήμα της ελληνικής επικράτειας, όπως είναι η  χερσόνησος του Άθω, το νησί της Λήμνου, η Σκύρος, η Πάτμος, η Τήνος, ή Μύκονος, και άλλα νησιά.

Η ρωσική ορθόδοξη εκκλησία « θεωρεί» την κίνηση  της Τουρκίας ως πρόκληση προς την ορθοδοξία όχι μόνο για την ιερή περιοχή του Αγίου Όρους , αλλά και για τα νησί της Πάτμου , της Τήνου και άλλων .

agioros1

Η θέση του ρωσικού Πατριαρχείου στην ιεραρχία της εξουσίας στην Ρωσία είναι σε πολύ υψηλό σημείο , και αυτό δύναται να «επηρεάσει» καταστάσεις και πράγματα, στον ίδιο  το Ρώσο Πρόεδρο .

Είναι απόλυτα τεκμηριωμένο ότι αναμένεται επίσημη ρωσική αντίδραση  προς την Άγκυρα για αυτή την κίνηση, την οποία ανεπίσημοι  ρωσικοί κύκλοι την θεωρούν ως την μέγιστη  «ιεροσυλία».

Το άρθρο αναφέρει επίσης ότι στην Ελλάδα, η ενέργεια της Άγκυρας εκτιμάται ως άκρως προκλητική θέτοντας υπό αμφισβήτηση τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας στην επικράτειά της.

Οι  τουρκικές αρχές δέσμευσαν  περιοχές που περιλαμβάνουν  κοιτάσματα πετρελαίου στο βόρειο τμήμα του Αιγαίου, ενώ το νησί της Σκύρου αποτελεί κεντρικό πυλώνα της ελληνικής αεράμυνας στο Αιγαίο Πέλαγος, διαθέτοντας αντιαεροπορικά συστήματα  Patriot PAC-3 , και πυραύλους και MM-40 Exocet.

Σε απάντηση, η Ελληνική Πολιτική Αεροπορία εξέδωσε με την σειρά της τρεις ΝΟΤΑΜ με τις οποίες ακυρώνει ως παράνομες τις τουρκικές ΝΟΤΑΜ στα δύο τρίτα του  Αιγαίου.

Η ελληνική πλευρά, τονίζει ότι μόνο οι ελληνικές αρχές είναι αρμόδιες για την έκδοση ανακοινώσεων που αφορούν την περιοχή πληροφοριών πτήσης Αθηνών (FIR Αθηνών).

Το ζήτημα των «Γκρίζων ζωνών»  είναι ένα μακρόχρονο και άλυτο πρόβλημα των εκρηκτικών  σχέσεων μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, που συχνά οδηγεί σε καταστάσεις κρίσης (οι  πιο σοβαρές κρίσεις ήταν κατά τα τελευταία χρόνια ήταν 1987 και το 1996).

Συνδέεται με τις διαφορές στα χωρικά ύδατα του Αιγαίου, την  υφαλοκρηπίδα, με αποτέλεσμα η Τουρκία να έχει επανειλημμένα καταστήσει σαφείς τις  εδαφικές της διεκδικήσεις εναντίον της Ελλάδας , γράφουν οι Ρώσοι (!!!!).

Το  Άγιο Όρος που ανήκει στην  χερσόνησο του Άθω ,  τον Νοέμβριο του 1912 απελευθερώθηκε από τα ελληνικά στρατεύματα που κατανίκησαν αυτά της οθωμανικής αυτοκρατορίας κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους .

Λόγω του γεγονότος ότι η ρωσική μονή του Αγίου Όρους  ευρίσκονταν  σε δυσχερή θέση,  η  κυβέρνηση της Ρωσικής Αυτοκρατορίας στα τέλη του 1916, αποφάσισε να αποστείλει  στο Άγιο Όρος  ρωσικά στρατεύματα για την προστασία της ρωσικής  Μονής Svjatogorsk .

Η Ρωσική ομοσπονδία , υπερασπίζεται την ανάγκη να διατηρηθεί η χερσόνησο αυτή ως αυτόνομη μοναστική κοινότητα  υπό την προστασία  όλων των ορθοδόξων κρατών, που διαθέτουν τα μοναστήρια τους στο Άγιον Όρος (Ρωσία, Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία).

Το γεγονός ότι το νομικό καθεστώς είναι ελλιπές εδώ και τόσα χρόνια, έδωσε το έναυσμα  στην Τουρκία να προσπαθήσει  να βρει νομικό «πάτημα» για  να αμφισβητήσει τη νομιμότητα της εν λόγω μοναστικής κοινότητας  περιοχής , η οποία αποτελεί μια " ιερή περιοχή για όλους τους ορθοδόξους.

Δεδομένης της πρόσφατης επιπλοκής των σχέσεων μεταξύ της Τουρκίας και  Ρωσίας, η οποία ενεργούσε πάντοτε υπέρ  της ελληνικών θέσεων, η κλιμάκωση της ελληνικής-τουρκικής διαμάχης σχετικά με την "γκρίζες ζώνες" είναι μια άμεση απειλή για το  Άθω, και ιδίως, για το ρωσικό μοναστήρι.

Η ρωσική Μονή   σε περίπτωση επιδείνωσης της στρατιωτικής αντιπαράθεσης  Ελλάδος και Τουρκίας μπορεί να αποτελέσει την «κόψη του μαχαιριού», ανάμεσα σε Ρωσία και Τουρκία, τονίζει το ρωσικό δημοσίευμα (!!!!) .

Σε άρθρο μας από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο: Ria Novosti: Τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη εισβάλουν καθημερινά στον ελληνικό εναέριο χώρο, είχαμε πρώτοι παρουσιάσει το τεράστιο ρωσικό ενδιαφέρον για το Αιγαίο από το Κρεμλίνο.

Τώρα μέσα σε αυτά τα «ενδιαφέροντα» προστίθεται και το Άγιο Όρος ( Το περιβόλι της Παναγίας) , το οποίο οι Ρώσοι μας προειδοποιούν ότι οι Τούρκοι το έχουν βάλει στο « μάτι», αλλά σε οποιαδήποτε περίπτωση οι Οθωμανοί θα βρουν απέναντι τους ρωσικούς πυραύλους.

Η αντίδραση του Κρεμλίνου στις τουρκικές προκλήσεις πάνω από το Άγιο Όρος , θα είναι « καταιγιστικού χαρακτήρα» και θα σημάνουν ευθεία στρατιωτική σύγκρουση.

Η έκδοση τουρκικών ΝΟΤΑΜ που περιλαμβάνουν την  Χερσόνησο του Άθω και φυσικά το Άγιο Όρος , φυσικά και δεν έγιναν τυχαία , όπως τυχαία δεν είναι η τουρκική «υπερδραστηριότητα» στην νότια Βουλγαρία.

Τα Οθωμανικά σχέδια της Άγκυρας συμπεριλαμβάνουν την δημιουργία μια «ανεξάρτητης δυτικής Θράκης», την οποία δεν πρόκειται ποτέ να αφήσουν να υλοποιηθεί οι « Ρως».

Υπενθυμίζουμε μόνο την εγκατάσταση στην Κριμαία ρωσικών πυραυλικών συστημάτων Iskander-M με βαλλιστικούς πυραύλους και βεληνεκές άνω των 2000 χλμ, οι οποίοι εξαϋλώνουν τα πάντα σε μεγάλο μέρος του Αιγαίου.

Επίσης τυχαία από τουρκικής πλευράς  δεν είναι και η ενίσχυση με νέα οπλικά συστήματα της  τουρκικής στρατιάς της Ανατολικής Θράκης, η οποία όμως είναι στοχοποιημένη από ρωσικούς πυραύλους στο σύνολο της.

Ότι έχει προφητευθεί από τους Αγίους μας θα λάβει χώρα  ρωσοτουρκικός πόλεμος και  οι «Ισμαηλίτες» θα κατατροπωθούν ολοκληρωτικά. Άλλωστε η Μεγαλόχαρη προστάτευε και θα προστατεύει πάντα το μέρος αυτό. Για αυτό είμαστε απόλυτα σίγουροι.

 

https://youtu.be/JLaVV-im8Ws&w=700

https://youtu.be/AsYxROt_qbM&w=700

https://youtu.be/ums02vzqCP8&w=700

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...