Εθνικά θέματα

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ! Το τουρκικό ελικοπτεροφόρο «TCG Anadolu», θα είναι έτοιμο να πλεύσει στο Αιγαίο Πέλαγος το 2021

Η νέα τουρκική ναυαρχίδα ( ελικοπτεροφόρο/αποβατικό), η οποία πρόσφατα  πήρε το όνομα «TCG Anadolu», έχει οριστεί να πλεύσει το 2021 στο Αιγαίο Πέλαγος , αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

Το TCG Anadolu, το οποίο  επί του παρόντος είναι υπό κατασκευή στα  ναυπηγία  Sedef στην Κωνσταντινούπολη, θα γίνει η «ναυαρχίδα» του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας,  ως το μεγαλύτερο και  το πιο καλά εξοπλισμένο πολεμικό πλοίο του.

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου των ναυπηγείων  Orkun Kalkavan εξέφρασε την υπερηφάνεια  του σχετικά με την ανάληψη της ευθύνης,  σε μια τόσο σημαντική στρατιωτική προσπάθεια για την χώρα του .

«Είμαστε υπερήφανοι  να αποδείξουμε την δύναμη της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας μας με ένα καλά εξοπλισμένο πλοίο ικανό για αποβατικές επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας  », δήλωσε ο Kalkavan.

Το  TCG Anadolu έχει  225 μέτρα μήκος και 32 μέτρα πλάτος. Θα έχει χωρητικότητα συνολικά 28.000 τόνων όταν είναι πλήρως φορτωμένο.

Το «πολλαπλών χρήσεων αμφίβιο σκάφος» θα είναι σε θέση να μεταφέρει οκτώ μαχητικά ελικόπτερα, ένα αποβατικό  τάγμα με 700 πεζοναύτες , σε  ένα σύνολο 1.400 ανδρών .

Ο διάδρομός του έχει επανασχεδιαστεί για να είναι κατάλληλος για την προσγείωση των  νέων μαχητικών αεροσκαφών 5η γενιάς  F35B Lightning II.

Στην κατασκευή του εμπλέκονται άμεσα  οι  τουρκικές βιομηχανίες Havelsan και ASELSAN.

568a194a18c773300cdd987a

Το LPD θα είναι σε θέση να πλέει  χωρίς διακοπή για 50 ημέρες, ενώ θα έχει  εμβέλεια έως 9.000 ναυτικά μίλια (17.000 χιλιόμετρα),κάτι που θα επιτρέψει στο  Τουρκικό Ναυτικό να διαθέτει ισχυρή παρουσία, ακόμη και στον Ατλαντικό και στον Ινδικό Ωκεανό.

Σύμφωνα με  άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο (Eφημερίδα Sabah : Ισραήλ, Ελλάδα, Κύπρος «θορυβημένοι» από το τουρκικό ελικοπτεροφόρο), είχαμε αναφέρει ότι «η Τουρκία έκανε ένα σημαντικό βήμα στην αλλαγή της ναυτικής ισορροπία στην Ανατολική Μεσόγειο με την ανάθεση κατασκευής του πολλαπλών χρήσεων αμφίβιου  πλοίου, που θα δύναται να λειτουργήσει και ως ένα αεροπλανοφόρο, και ενδεχομένως να παρέχει στην  Τουρκία μια άνευ προηγουμένου  υπεροπλία  και  θαλάσσια περιοχή» .

Το σίγουρο είναι ότι η παρουσία αυτού του πλοίου θα αλλάξει το αμυντικό ισοζύγιο στο Αιγαίο εις βάρος της χώρας μας σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Οφείλουμε να προμηθευτούμε αντιτορπιλικά με δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων   CRUISE, για να  έχουμε την δυνατότητα «ισόποσης απάντησης».

Σε διαφορετική περίπτωση οι Τούρκοι με αυτό το πολεμικό πλοίο θα «αλωνίζουν» στην κυριολεξία στο ελληνικό Αιγαίος Πέλαγος.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ