Μετακίνηση ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων Pantsir S1 στα σύνορα με την Βαλτική ενώ αμερικανικά ΤΟΜΑ καταφθάνουν στην Λετονία.
Κοσμογονία έχουμε και πάλι στην περιοχή της Βαλτικής στην οποία Ρώσοι και Αμερικανοί εξοπλίζουν συνεχώς με νέο σύγχρονο πολεμικό υλικό.
Σύμφωνα με τον ρωσικό τύπο μονάδες με κινητά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Pantsir S1, θα μετακινήσει λίαν συντόμως ο ρωσικός στρατός στην βορειοδυτική Ρωσία. Αυτό αναφέρθηκε από τον εκπρόσωπο της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας Ταγματάρχη Ιγκόρ Mugin.
« Συντάγματα με αντιαεροπορικά συστήματα Pantsir S1 θα μετακινηθούν και θα αναπτυχθούν στην βορειοδυτική Ρωσία, στο πλαίσιο προγραμματισμένης προμήθειας , νέου εξοπλισμό των στρατευμάτων με τα τελευταίου τύπου μοντέλα οπλικών συστημάτων», ανέφερε η ανακοίνωση του Ρώσου Αξιωματικού.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοιγκού δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός σχεδιάζει να μετακινήσει τρία νέα αντιαεροπορικά συντάγματα στα δυτικά σύνορα της χώρας.
Ο ίδιος είπε ότι είναι απαραίτητο όχι μόνο για να μετακινηθούν αυτά τα συστήματα , αλλά και να κατασκευασθούν και οι απαραίτητες εγκαταστάσεις, περιλαμβανομένων νέων πεδίων βολής , αποθήκες εξοπλισμού και εγκαταστάσεις διαμονής του προσωπικού.
Την ίδια στιγμή στην Λεττονίας κατέφθασαν 170 Αμερικανοί στρατιώτες που ανήκουν στο 2ο Σύνταγμα Ιππικού που έχει την βάση του στην Γερμανία. Ενώ στην στρατιωτική βάση στο Adazi της Λετονίας αναχώρησαν 8 αμερικανικά άρματα μάχης "Abrams" και 9 ΤΟΜΑ "Bradley".
Αντ 'αυτών, αύριο θα θα καταφθάσουν τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Stryker, και πολλά τζιπ Humwee και SUV. Σύμφωνα με την αμερικανική διοίκηση τα ΤΟΜΑ Stryker καθώς και τα τζιπ ανταποκρίνονται πιο αποτελεσματικά στο έδαφος της Λετονίας με λιγότερο δαπανηρή λειτουργία και συντήρηση.
Η ουσία όμως παραμένει και οι χώρες της Βαλτικής αποτελούν το νέο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ των Αμερικανών και των Ρώσων.
Επισημαίνεται ότι το ρωσικό γενικό επιτελείο διατηρείς την περιοχή που συνορεύει με τις χώρες αυτές, επίλεκτες μονάδες Αλεξιπτωτιστών και οπλικά συστήματα τα οποία «εμπλουτίζει» συνεχώς.
Σε άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο: Ρωσία: Σε άμεσο κίνδυνο η Ευρώπη από τα σχέδια των ΗΠΑ στην ανατολική Ευρώπη, είχαμε τονίσει ότι η απάντηση της Μόσχας, στις πληροφορίες ότι το ΝΑΤΟ θα μεταφέρει βαρύ οπλισμό στην Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία και στις Βαλτικές χώρες, θα ήταν άμεση, και ισοδύναμης «ισχύος».
Η Ρωσία απειλεί να αυξήσει την στρατιωτική παρουσία της στην δυτική στρατιωτική περιφέρεια» , εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες υλοποιήσουν τα σχέδια τους.
Η Ευρώπη ευρίσκεται κάτω από μια μεγάλη και λίαν επικίνδυνη οικονομική κρίση. Επίσης το μεταναστευτικό και η ισλαμική τρομοκρατία προκαλούν τριγμούς στο «οικοδόμημα» της ένωσης . Μέσα σε όλα αυτά μία στρατιωτική αντιπαράθεση με την Ρωσία για τα «μάτια των ΗΠΑ», θα επιτάχυνε τις αρνητικές εξελίξεις σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο.
https://youtu.be/1hyB6Q3Gixo&w=700