Κόσμος

Μπουρκίνα Φάσο: Στους 27 οι νεκροί από τζιχαντιστές

Πενθεί η πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο Ουαγκαντούγκου καθώς ένοπλοι τζιχαντιστές εισέβαλαν στο πολυτελές ξενοδοχείο Splendid και σκότωσαν τουλάχιστον 23 ανθρώπους από 18 διαφορετικές χώρες. Σύμφωνα με το BBC, o στρατός της χώρας σκότωσε τέσσερις τζιχαντιστές, μεταξύ των οποίων δύο γυναίκες.

Παράλληλα, ο  είχε καταδικάσει τη «δειλή και ωμή» αυτή επίθεση και είχε καλέσει το λαό της χώρας του να δείξει «θάρρος» και να είναι σε επαγρύπνηση, ενώ είχε σημειώσει ότι βάσει προσωρινού απολογισμού οι νεκροί ανέρχονταν σε 23.

Σύμφωνα με τον πρεσβευτή της Γαλλίας στη χώρα Ζιλ Τιμπό, οι νεκροί ανέρχονται σε 27. Ο πρεσβευτής σημείωσε επίσης σε μήνυμά του στο twitter ότι 150 άνθρωποι από 18 χώρες διασώθηκαν από τον τόπο της επίθεσης και έλαβαν ιατρική φροντίδα.

Οι επιχειρήσεις των δυνάμεων ασφαλείας κατά των τζιχαντιστών τερματίστηκαν σήμερα το πρωί έπειτα από περισσότερες από 12 ώρες από τότε που άρχισε η επίθεση των ενόπλων στο κέντρο του Ουαγκαντούγκου, σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ωστόσο, η ίδια σημείωσε ότι συνεχίζονταν οι έρευνες στην περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο Splendid και το εστιατόριο Cappuccino στα οποία σημειώθηκε η επίθεση, όπως και στα γειτονικά τους κτίρια.

Την ευθύνη για την επίθεση αυτή ανέλαβε κατά τη διάρκεια της νύχτας η τζιχαντιστική οργάνωση της Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγρέμπ (Aqmi), η οποία την απέδωσε στην οργάνωση Αλ Μουραμπιτούν του τζιχαντιστή ηγέτη Μοχτάρ Μπελμοχτάρ, σύμφωνα με το SITE, μια αμερικανική οργάνωση που παρακολουθεί τις ισλαμιστικές ιστοσελίδες.

Αιματηρές επιθέσεις της Αλ Κα'ι'ντα στη Μπουρκίνα Φάσο

Η επίθεση ξεκίνησε χθες το βράδυ γύρω στις 19:45 τοπική ώρα με τους τζιχαντιστές να επιτίθενται στο Splendid, ένα πολυτελές ξενοδοχείο 147 δωματίων στην καρδιά του Ουαγκαντούγκου, στο οποίο διαμένουν δυτικοί και εργαζόμενοι σε υπηρεσίες του ΟΗΕ.

Αιματηρές επιθέσεις της Αλ Κα'ι'ντα στη Μπουρκίνα Φάσο

Η Μπόκο Χαράμ, μια «αδελφή» οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους, σκότωσε το 2015 περισσότερους ανθρώπους από όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις παγκοσμίως.

Αυτό πρέπει να το λάβουν υπόψιν όλα τα Κράτη παγκοσμίως…

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...