Su-57
Armed Conflicts

ΣΟΚ προκαλεί ο νέος επαναστατικός πύραυλος αέρος-αέρος του Su-57! «Είναι 10 χρόνια μπροστά από ότι έχουν αναπτύξει οι ΗΠΑ»

Σύμφωνα με σημερινή αναφορά της ρωσικής RIA Novosti, ρωσικές υποκλοπές σε ουκρανικές επικοινωνίες μέσω ασυρμάτου αποκάλυψαν την παρουσία Αγγλόφωνων ξένων μισθοφόρων στην κατεύθυνση του Ουγκλεντάρ. Αυτό δήλωσε ένας Ρώσος στρατιώτης με το ψευδώνυμο Buka από το 2ο Τάγμα Τυφεκιοφόρων Dmitry Donskoy.

«Πρόσφατα, στην κατεύθυνση του Ουγκλεντάρ, ξενόφωνοι και κυρίως Αγγλόφωνοι, ακούγονται πολύ συχνά στις επικοινωνίες ασυρμάτου του εχθρού, πράγμα που επιβεβαιώνει τις εικασίες της υπηρεσίας πληροφοριών μας ότι δεν πολεμούν μόνο Ουκρανοί, αλλά και ξένοι μισθοφόροι σε αυτήν την κατεύθυνση» εξήγησε ο στρατιώτης.

CONTINUE READING

Ο Ντένις Πουσίλιν, επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ, ανέφερε στην αρχή της εβδομάδας που διανύουμε πως οι σφοδρότερες μάχες των τελευταίων ημερών λαμβάνουν χώρα στην κατεύθυνση του Ουγκλεντάρ. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ρώσοι μαχητές απωθούν έως και 5 επιθέσεις καθημερινά, συνεχίζοντας να εξουδετερώνουν Ουκρανούς στρατιώτες.

Την περασμένη εβδομάδα, το ίδιο το ρωσικό υπουργείο άμυνας ανακοίνωσε την εξουδετέρωση ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του Ουγκλεντάρ και της Μακάροβκα. 

Νέοι Πύραυλοι Μικρού Βεληνεκούς για το Su-57

Σε άλλην είδηση τώρα, την οποία μετέδωσε επίσης η RIA Novosti σήμερα, δημιουργήθηκαν οι πύραυλοι μικρού βεληνεκούς πέμπτης γενιάς τύπου RVV-MD2 για τα ρωσικά μαχητικά Su-57. Σύμφωνα με εκπροσώπους της κατασκευάστριας εταιρείας GosMKB Vympel, οι πύραυλοι αυτοί είναι 5 με 10 χρόνια μπροστά από παρόμοιες αναπτύξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα λόγια των εκπροσώπων της εταιρείας εμπεριέχονται σε άρθρο του περιοδικού Arsenal of the Fatherland (Οπλοστάσιο της Πατρίδας).

«Μπορούμε να πούμε πως στην Ρωσία η ανάπτυξη πυραύλων αέρος-αέρος πέμπτης γενιάς, οι οποίοι έχουν φτάσει το βιομηχανικό στάδιο παραγωγής, είναι 5 με 10 χρόνια μπροστά από παρόμοιες αναπτύξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες» γράφει το άρθρο.

Οι αρθρογράφοι έδωσαν έμφαση στο γεγονός πως -αντίθετα με τις Ηνωμένες Πολιτείες- η ανάπτυξη και η δοκιμή του πυραύλου αέρος-αέρος πέμπτης γενιάς στην Ρωσία πραγματοποιήθηκε στον συντομότερο δυνατό χρόνο. Παράλληλα, το στάδιο της υιοθέτησης του όπλου για την ρωσική πολεμική αεροπορία έχει ήδη ξεκινήσει, πρόσθεσαν οι ειδικοί.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους ανάπτυξης των πυραύλων, οι RVV-MD2 μπορούν να τοποθετηθούν στις εσωτερικές βάσεις της ατράκτου του μαχητικού πέμπτης γενιάς Su-57.

CONTINUE READING

Όπως διευκρίνισε ο στρατιωτικός ειδικός Βίκτορ Μουρακόβσκι στην RIA Novosti, αρχισυντάκτης του ρωσικού περιοδικού, στον RVV-MD2 «χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά αδρανειακό σύστημα ελέγχου σε πύραυλο μικρού βεληνεκούς, το οποίο είναι σχεδιασμένο να ελέγχει τον πύραυλο και να τον σταθεροποιεί κατά την αυτόνομη πτήση του».

Επιπλέον, ο πύραυλος μπορεί να χτυπήσει εχθρικούς στόχους υπό όλες τις γωνίες, πράγμα που σημαίνει πως εάν το εχθρικό μαχητικό βρίσκεται πίσω από το Su-57, o RVV-MD2 μπορεί να αναστρέψει ολοκληρωτικά την πορεία του και να πλήξει τον στόχο.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR