ρωσικά πλήγματα στο Κίεβο
Armed Conflicts

Το Κίεβο υπό εναέρια «πολιορκία» για 8η συνεχόμενη ημέρα: 20 ρωσικά drones στόχευσαν την πρωτεύουσα-Δεκάδες τραυματίες σε όλη την χώρα! (Βίντεο)

Σήμερα βρισκόμαστε στην 526η ημέρα του ρωσο-ουκρανικού πολέμου. Το Κίεβο δέχθηκε επίθεση για όγδοη συνεχόμενη ημέρα, σύμφωνα με αποκάλυψη του επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της ουκρανικής πρωτεύουσας. Ο ίδιος τόνισε πως οι αεράμυνες της πόλης κατέρριψαν 20 εναέριους στόχους πάνω από το Κίεβο.

Παράλληλα, η Ρωσία δήλωσε πως εξαπέλυσε πλήγματα έναντι του Τσάσοφ Γιαρ. Πρόκειται για την σημαντικότερη ουκρανική επίθεση σε πόλη δυτικά του Μπαχμούτ εδώ και καιρό.

CONTINUE READING

Πολλοί Τραυματίες από τους Ρωσικούς Βομβαρδισμούς

Μία γυναίκα 58 ετών σκοτώθηκε από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς, οι οποίοι στόχευσαν περισσότερες από 20 πόλεις της περιοχής Ζαπορίζια. Αυτό δήλωσε το CNN επικαλούμενο επίσημες σημερινές δηλώσεις Ουκρανών αξιωματούχων.

Η περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση της Ζαπορίζια δήλωσε πως η γυναίκα αυτή σκοτώθηκε έπειτα από πλήγματα στην πόλη Πρεομπραζένκα.

Κοντά στην Χερσώνα, Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως ένας 70χρονος άντρας τραυματίστηκε σοβαρά μετά από ρωσική επίθεση στο κέντρο της πόλης.

Ο Ολεξάντερ Προκούντιν, επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης της Χερσώνας, δήλωσε πως χτυπήθηκε ο καθεδρικός ναός της Αγίας Αικατερίνης, τραυματίζοντας 3 επιβάτες ενός τρόλεϊ που κινούνταν στην περιοχή.

Ένα άλλο πλήγμα τραυμάτισε 4 πυροσβέστες που εργάζονταν σε φωτιές που προκάλεσε το πρώτο ρωσικό πλήγμα, δήλωσε η υπηρεσία εκτάκτων αναγκών της Ουκρανίας.

Η Επίθεση στο Κίεβο

Ο Σέρχι Πόπκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής του Κιέβου, ανακοίνωσε την Πέμπτη πως τα συστήματα αεράμυνας της ουκρανικής πρωτεύουσας κατέρριψαν περίπου 20 εναέριους στόχους πάνω από την πόλη.

«Η χθεσινοβραδινή επίθεση ήταν η όγδοη συνεχόμενη έναντι της ουκρανικής πρωτεύουσας, ενώ οι Ρώσοι χρησιμοποιήσαν για άλλη μία φορά drones καμικάζι ιρανικής παραγωγής τύπου Shahed. Συστήματα και μέσα αεράμυνας κοντά στο Κίεβο ανίχνευσαν και κατέστρεψαν σχεδόν 20 εναέριους στόχους» δήλωσε ο Πόπκο.

Ο Ουκρανός επίσημος πρόσθεσε πως ο χθεσινοβραδινός αεροπορικός συναγερμός στο Κίεβο, ο οποίος διήρκησε ακριβώς 3 ώρες, ήταν ο 820ος που ενεργοποιήθηκε στην ουκρανική πρωτεύουσα από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος με την Ρωσία τον Φεβρουάριο του 2022.

Οι Ρώσοι Επιτέθηκαν στο Τσάσοφ Γιαρ;

CONTINUE READING

Σε άλλη είδηση τώρα, το ρωσικό υπουργείο άμυνας ανέφερε στην καθημερινή του ενημέρωση για την κατάσταση στο μέτωπο πως οι ουκρανικές δυνάμεις επιχειρήσαν ανεπιτυχώς να προελαύσουν σε διάφορους τομείς της νότιας και βόρειας περιοχής του Ντονιέτσκ.

Επίσης, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν πλήγματα έναντι πόλεων κοντά στο Μπαχμούτ, συμπεριλαμβανομένης της Κουρντιομόβκα, στα νότια περίχωρα της πόλης. Πρόσθεσαν πως έπληξαν και το Τσάσοφ Γιαρ, μία σημαντική πόλη δυτικά του Μπαχμούτ.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR