Κοινωνία

Θρήνος για τον 31χρονο αστυνομικό- Εννέα συλλήψεις για την κατάρρευση κτιρίου στον Πειραιά-Τι ανέδειξε η τραγωδία

Στη σύλληψη εννέα ατόμων, εκ των οποίων τρεις νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, προχώρησε η ΕΛΑΣ για τη χθεσινή τραγωδία στον Πειραιά, όταν κατά τη διάρκεια εργασιών σε διώροφη κατοικία επί της οδού Νεωρίων, στην ακτή Μητσοπούλου, κατέρρευσε μέρος του κτιρίου, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο ειδικός φρουρός Αγαθάγγελος Παπαδόπουλος, ο οποίος εκτός υπηρεσίας συμμετείχε στις οικοδομικές εργασίες για να συμπληρώσει το εισόδημα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από την κατάρρευση του κτιρίου τραυματίστηκαν ακόμη τρια άτομα, τα οποία ευτυχώς νοσηλεύονται εκτός κινδύνου και αναμένονται οι καταθέσεις τους για το τι συνέβη το πρωί και οδηγηθήκαμε στο τραγικό δυστύχημα.

Επτά από τους εργαζόμενους στις εργασίες του κτιρίου προσήχθησαν και κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα Δημοτικού Θεάτρου και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στο πλαίσιο του αυτοφώρου στην εισαγγελία.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μεταξύ των συλληφθέντων είναι εργολάβος, ο οποίος κατηγορείται για παραβίαση του άρθρου 286 που αφορά παραβίαση των κανόνων οικοδόμησης και του γενικού οικοδομικού κανονισμού.

Οι υπόλοιποι συλληφθέντες κατηγορούνται για παραβίαση του οικοδομικού κανονισμού.

Στο κτίριο επί της οδού Νεωρίων στο Πασαλιμάνι επιχείρησαν 24 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ εκλήθη επίσης η 1η ΕΜΑΚ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είχε εκδοθεί ηλεκτρονική άδεια για μικρές εργασίες από τον δήμο Πειραιά.

Για το περιστατικό, διενεργείται προανάκριση από το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Μισθοί πείνας

Τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι Έλληνες αστυνομικοί λόγω των χαμηλών μισθών που λαμβάνουν ανέδειξε με τον χειρότερο τρόπο η τραγωδία που έγινε σήμερα στον Πειραιά όταν ένας νεαρός αστυνομικός,  που ήθελε να συμπληρώσει το μεροκάματο του δουλεύοντας σε φορτηγό έχασε τη ζωή του έπειτα από κατάρρευση κτιρίου.

Ο 31χρονος ειδικός φρουρός Αγαθάγγελος Παπαδόπουλος, με καταγωγή από το Ελεύθερο Γρεβενών, μπήκε στο σώμα της αστυνομίας ως ειδικός φρουρός το 2019, υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής και ήταν στο φορτηγό που καταπλακώθηκε από τα μπάζα που προκάλεσε η κατάρρευση στο κτίριο της οδού Νεωρίων.

Όπως ανέφεραν μάλιστα στο protothema.gr συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. η περίπτωση του νεαρού δεν είναι η μοναδική, αλλά η συνήθης, εξηγώντας ότι οι περισσότεροι από τους αστυνομικούς αναγκάζονται να βρουν και άλλου μεροκάματο λόγω των μισθών πείνας που λαμβάνουν.

Είχε υπηρετήσει στο πολιτικό γραφείο του Τ. Θεοδωρικάκου

Τη θλίψη του για τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά τη μερική κατάρρευση διώροφου κτιρίου στην οδό Νεωρίων στο Πασαλιμάνι, εξέφρασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο άτυχος άνδρας απεγκλωβίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του από φορτηγό όχημα, το οποίο καταπλακώθηκε από δομικά υλικά.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο, ο 31χρονος «ήταν ένας θαυμάσιος άνθρωπος και αστυνομικός», ο οποίος είχε υπηρετήσει για κάποιο διάστημα στο πολιτικό του γραφείο.


«Ελάχιστοι αυτοί που δεν αναγκάζονται να δουλέψουν για να επιβιώσουν»


Ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας αστυνομικών - ειδικών φρουρών κ. Βασίλης Ντούμας σημείωσε συγκεκριμένα πως το ερώτημα δεν είναι πόσοι αστυνομικοί κάνουν μαύρη εργασία, αλλά πόσοι δεν κάνουν.

«Είναι ελάχιστοι αυτοί που δεν αναγκάζονται να δουλέψουν δεύτερη εργασία στην Αττική για να επιβιώσουν. Αυτό είναι παράνομο και παράτυπο. Δεν προβλέπεται για τον αστυνομικό. Όμως η ηγεσία κάνει τον τυφλό και τον κουφό και άτυπα το επιτρέπει γιατί την εξυπηρετεί μαζί με την Πολιτεία, εφόσον δεν μπορεί να εξασφαλίσει βιώσιμους μισθούς για τον Έλληνα αστυνομικό, να παίρνει χρήματα από τη δεύτερη εργασία.

Δυστυχώς οι απαιτήσεις για τον Έλληνα αστυνομικό και από την Πολιτεία και από την κοινωνία είναι να στέκεται αντίστοιχος του αστυνομικού του FBI, οι μισθοί του όμως είναι μισθοί Ψωροκώσταινας. Ασφάλεια πολιτών δεν μπορεί να προκύψει με τέτοια δεδομένα, διότι ένας κακομοίρης αστυνομικός δεν μπορεί να παράξει αξιόπιστη και πραγματική αστυνόμευση.

Δυστυχώς ένα τραγικό συμβάν πότισε με πόνο την αστυνομική οικογένειά και την οικογένεια του συναδέλφου αλλά είναι και το μεγάλο λάκτισμα για την Πολιτεία να συνειδητοποιήσει τις ευθύνες της απέναντι στον Έλληνα αστυνομικό και στον Έλληνα πολίτη, να μην τον εκβιάζει, να μην τον εξαναγκάζει να ζει το μεροκάματο του τρόμου, το μεροκάματο του θανάτου. Σαν ομοσπονδία έχουμε κάνει εκατοντάδες σχετικές καταγγελίες για το θέμα αυτό και τελικά επιβεβαιωνόμαστε» τόνισε.

«Παίρνουν μισθούς πείνας και αναγκάζονται να βρουν και αλλού δουλειά»

Την ίδια εικόνα περιέγραψε και ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, κ. Γιώργος Καλλιακμάνης, υπογραμμίζοντας πως το 30% περίπου των αστυνομικών αναγκάζονται να κάνουν και δεύτερες δουλειές για να επιβιώσουν.

«Δουλεύουν σε οικοδομές, σαν ελαιοχρωματιστές, ντελίβερι, σε περίπτερα, σε ταξί, σε οποιαδήποτε δουλειά για να βγάλουν το ψωμί τους. Σύμφωνα με τους τύπους της ελληνικής αστυνομίας, για να δουλέψεις πρέπει να πάρεις άδεια από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ. Αυτό είναι πολύ δύσκολο να γίνει γιατί ακόμα και για αυτές τις δουλειές που δεν έχουν επιπτώσεις στα καθήκοντα που ασκούν οι αστυνομικοί, δεν δίνεται άδεια υπό τον φόβο τραυματισμών κα.

Όμως οι αστυνομικοί προκειμένου να τα βγάλουν πέρα αναγκάζονται να δουλεύουν. Ο Έλληνας αστυνομικός είναι περήφανος. Όμως η Πολιτεία φρόντισε να τον έχει με μισθούς πείνας έτσι ώστε να μην μπορεί να ανταπεξέλθει. Οι αστυνομικοί δουλεύουν βάναυσα ωράρια, αναγκάζονται όμως να κάνουν και δεύτερη δουλειά για να τα βγάλουν πέρα. Τους άφησε με μισθούς πείνας και του κορόιδευε ότι κάποια στιγμή θα τους έδινε επίδομα επικινδυνότητας ή αύξηση μισθών. Κάτι που δεν έγινε ποτέ» κατέληξε ο κ. Καλλιακμάνης.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Γιατί έφυγαν 50.000 Ρώσοι από την Τουρκία σε λίγους μήνες; Ο Ερντογάν ξαφνικά μειώνει την αγορά του πάμφθηνου ρωσικού φυσικού αερίου

Υπάρχει εκτίμηση για προσκόλληση στις ΗΠΑ παρά την πρόσφατη άρνηση Μπάιντεν-Όλα αυτά σημαίνουν κίνδυνο στο Αιγαίο για...