pentapostagma-sprite
Διατροφή

Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να μη μυρίζει η αναπνοή σας μετά τη σκορδαλιά!

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου "προστάζει" στο τραπέζι να υπάρχει το δίδυμο μπακαλίαρος- σκορδαλιά. Οι περισσότεροι θα τιμήσουν σήμερα το γεύμα αυτό, πόσοι όμως θα αντέξουν την μυρωδιά αργότερα;

Τα… παραδοσιακά γιατροσόφια για να απαλλαγείτε από τη δυσάρεστη αυτή μυρωδιά είναι πολλά και διάφορα.

Ωστόσο, την ένταση και τη δύναμη του σκόρδου στην αναπνοή μας, δύσκολα μπορούμε να τη νικήσουμε αν δεν περάσει τουλάχιστον ένα 24ωρο.

Για να περιορίσουμε, όμως, τη δυσάρεστη αναπνοή, που μόνο δυσάρεστη δεν είναι την ώρα που… μασαμπουκώνουμε τη σκορδαλιά, μπορούμε να δοκιμάσουμε τα εξής:

– Να πιούμε ένα – δυο φλυτζάνια τσάι. Οσο πιο σύντομα μετά τη σκορδαλιά, τόσο το καλύτερο. Το τσάι είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, οι οποίες καταπολεμούν τις ουσίες που παράγει το σκόρδο.

– Να πιούμε ένα ποτήρι γάλα… Αφού περάσει μια δύο ώρες από το τσάι, γιατί αν τα κάνετε μαζί, το πιθανότερο είναι να καταλήξετε με στομαχικές διαταραχές στην τουαλέτα σας. Γάλα, λοιπόν, όσο πιο περιεκτικό σε λιπαρά, τα οποία -επίσης- είναι σε θέση να δώσουν μάχη με τη σκορδίλα…

– Χυμός λεμονιού, χωρίς ζάχαρη; Αντέχεις; Αν ναι, τότε ίσως αυτό είναι και το πιο ισχυρό… όπλο απέναντι στη δυσάρεστη οσμή της σκορδαλιάς.

– Βούρτσισμα δοντιών σε τακτά χρονιά διαστήματα, σίγουρα αμέσως μετά το φαγητό, αλλά και δυο τρεις φορές μέχρι να πέσετε για ύπνο.

Ολα τα παραπάνω, απλώς θα περιορίσουν το ζήτημα που δημιουργεί η σκορδαλιά. Γιατί η σκορδαλιά είναι ανίκητη…

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news