pentapostagma-sprite
Υγεία

Αλτσχάιμερ: Ποιες είναι οι τροφές που αυξάνουν τον κίνδυνο

Ο εγκέφαλoς αποτελεί το πιο σημαντικό όργανο του σώματός.

Σύμφωνα με το ratpack.gr, κάνει την καρδιά σας να χτυπά, τους πνεύμονες να αναπνέουν και όλα τα συστήματα στον οργανισμό σας να λειτουργούν αποτελεσματικά.

Γι’ αυτό και είναι απαραίτητο να τον διατηρείτε στη βέλτιστη κατάσταση, μέσω υγιεινής διατροφής.

Σύμφωνα με έρευνα υπάρχουν ορισμένες τροφές με αρνητικές επιδράσεις στον εγκέφαλο, που επιδρούν στη μνήμη και στη διάθεση και αυξάνουν τον κίνδυνο άνοιας.

Δείτε βίντεο του Healthy Lifestyle:

Η επιστήμη προβλέπει ότι η άνοια θα έχει προσβάλλει περισσότερο από 65 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως μέχρι το 2030.

Ευτυχώς, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισής της, μειώνοντας ορισμένες τροφές, ακόμα και αποκλείοντάς τες από τη δίαιτά σας.

Δες παρακάτω ποιες είναι αυτές οι βλαβερές τροφές:

  • ΑΛΚΟΟΛ
  • ΨΑΡΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟ
  • ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΑ ΦΑΓΗΤΑ
  • ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ
  • ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΟΙ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news