pentapostagma-sprite
Κοινωνία

Κορονοϊός: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός στο Καστελόριζο

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός στο Καστελόριζο όπως ενημέρωσε το υπουργείο Υγείας στο Twitter.

Την ώρα που η πανδημία του κορονοϊού εξακολουθεί να σαρώνει την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται στα μαχαίρια με φαρμακευτικές εταιρείες που ανέλαβαν την παρασκευή των εμβολίων κατά της covid-19 αλλά ανακοίνωσαν μείωση της παραγωγής τους και της παράδοσης των προμηθειών.

Πριν από λίγες μέρες ήταν η Pfizer που ανακοίνωνε καθυστερήσεις στις παραδόσεις της στην Ευρώπη, και ακολούθησε η AstraZeneca.

Μετά την αποτυχία της φαρμακευτικής να δώσει επαρκείς εξηγήσεις για τον λόγο που τα εμβόλια που υποσχέθηκε δεν θα παραδοθούν, η Ευρωπαϊκή Ένωση απειλεί τώρα να μπλοκάρει οποιαδήποτε εξαγωγή εμβολίου σε χώρες εκτός του ευρωπαϊκού μπλοκ, όπως η Βρετανία δηλαδή.

Ανοίγει έτσι ακόμα ένα μέτωπο, με το Λονδίνο να προειδοποιεί πως δεν είναι λύση ο «εμβολιαστικός εθνικισμός».

Τα νέα σχέδια παραδόσεων της AstraZeneca κρίθηκαν «απαράδεκτα», μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση της Κομισιόν την Παρασκευή ότι θα υπάρξουν σημαντικά λιγότερες παρτίδες του εμβολίου για την Ε.Ε.

Η Ένωση περίμενε 100 εκατ. δόσεις στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς. Τώρα εκφράζονται ωστόσο φόβοι ότι θα πάρει μόλις τη μισή ποσότητα, παρά τις τεράστιες προπαραγγελίες που έκανε η Ε.Ε. πριν πάρει έγκριση το σκεύασμα από τον ρυθμιστικό φορέα της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news