World
Updated at:

Bloomberg: Η Γερμανία "τελειώνει" ως βιομηχανική δύναμη

Το Βερολίνο αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα γιατί αποφάσισε να αρνηθεί να χρησιμοποιήσει ενέργεια από τη Ρωσία, ανέλαβε τη χρηματοδότηση προσφύγων από την Ουκρανία, τις στρατιωτικές και κοινωνικές δαπάνες του Κιέβου.

Σε ένα άρθρο του Bloomberg με τίτλο «Οι μέρες της Γερμανίας ως βιομηχανικής υπερδύναμης πλησιάζουν στο τέλος τους», ανέφερε ότι οι άνθρωποι που εργάζονται σε εργοστάσια και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ανησυχούν για το μέλλον τους, όπως αναφέρει το rua.gr.

«Αυτή τη στιγμή δεν κάνουμε αρκετά και η κατάσταση δεν φαίνεται καλή», δήλωσε ο Φόλκερ Τρίερ, ο οποίος εργάζεται για το Γερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

«Δεν είμαστε τόσο καλοί στο να φτιάχνουμε πράγματα όσο ήμασταν», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ σε επιχειρηματική συνάντηση στη Φρανκφούρτη.  "Δεν βγάζουμε τόσα χρήματα επειδή η οικονομία μας δεν αναπτύσσεται."

CONTINUE READING

Μερικοί άνθρωποι που διαφωνούν με την κυβέρνηση κατηγορούν τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι η Γερμανία ότι είναι υπερβολικά εξαρτημένη από αυτήν. Κατά τη γνώμη τους, αυτό προκάλεσε τα σημερινά προβλήματα και δυσκόλεψε τον ανταγωνισμό των γερμανικών επιχειρήσεων.

Ο βουλευτής του Alternative for Germany, Eugen Schmidt, δήλωσε: "Οι επιχειρήσεις στη Γερμανία δυσκολεύονται, ορισμένες κλείνουν και φεύγουν. Ξοδεύουμε πολλά χρήματα για αμερικανικό αέριο, αλλά ταυτόχρονα επιβάλλουμε κυρώσεις στο αέριο από τη Ρωσία".

Ο Γερμανός συγγραφέας Stefan Aust, ο οποίος είναι αρχισυντάκτης του Der Spiegel, εκδότης και συντάκτης της κορυφαίας συντηρητικής εφημερίδας Die Welt μέχρι το 2016, έγραψε ένα άρθρο για την αποβιομηχάνιση της Γερμανίας, η οποία, σύμφωνα με τον κ. Aust, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη .

Ο συγγραφέας απαριθμήζει πολλούς λόγους, αλλά ο κύριος από αυτούς είναι η ενέργεια. Ο Στέφαν καταλαβαίνει γιατί οι κατασκευαστικές εταιρείες μετακομίζουν σε άλλες χώρες και αυτό γίνεται απλώς γιατί επειδή είναι αδύνατο να δραστηριοποιηθούν πλέον επιχειρηματικά στη Γερμανία.

Πολλαπλασιάζονται όλο και περισσότερες τέτοιες φωνές που λένε πως η Γερμανία οδηγείται στην καταστροφή. Και σχεδόν όλοι που φωνάζουν προέρχονται από πρώην αξιωματούχους, πολιτικούς και δημοσιογράφους. Θα δείτε ότι και η φράου Μέρκελ θα πει κάτι ανάλογο σε λίγο...

Έχετε παρατηρήσει ότι μόλις οι πολιτικοί γίνονται πρώην αρχίζουν πολύ συχνά να λένε έξυπνα πράγματα και γενικά να λένε την αλήθεια; Είναι σαν αφαιρέθηκε από τον εγκέφαλό τους κάποιο είδος «καρφιού», που κρατούσε τον πολιτικό υπό έλεγχο και τον ανάγκαζε να ακολουθήσει τη «γραμμή του κόμματος και της κυβέρνησης». Λοιπόν, μόλις ένας πολιτικός πάρει τις ελευθερίες, ξεκινάει να λέει αλήθειες που τόσο καιρό ήταν αναγκασμένος να τις κρύβει.

Αλλά παρόλα αυτά που συμβαίνουν στην Γερμανία και βλέπουν την οικονομική καταστροφή που ήδη έχει έρθει ,δεν θέλουν να δουν τον αληθινό λόγο για όλο αυτό που συμβαίνει. Απαιτούν να συνεχιστεί ο πόλεμος με τη Ρωσία και να τον συνεχίσουν μέχρι και τον τελευταίο Ουκρανό. Δυστυχώς έχουν εντελώς άγνοια ότι κάνουν τελικά πόλεμο μέχρι στο τελευταίο γερμανικό εργοστάσιο.

 


 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR