World

Ξέρει κάτι; Αρχηγός γερμανικού στρατού: Σε πέντε χρόνια πρέπει να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο με τη Ρωσία!

Ο αρχηγός του γερμανικού στρατού, Κάρστεν Μπρούερ, πιστεύει ότι είναι απαραίτητο η Bundeswehr (στρατός), που εκσυγχρονίζεται μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, να είναι «σε ετοιμότητα για πόλεμο» μέσα σε πέντε χρόνια, σύμφωνα με συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στο της κυριακάτικης συντηρητικής εφημερίδας Die Welt, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, σύμφωνα με το Agerpres. 

Κατά την άποψή του, η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει την απειλή ενός πιθανού πολέμου για πρώτη φορά μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

CONTINUE READING

Τις τελευταίες εβδομάδες, στρατηγοί στη Γερμανία, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, έχουν δηλώσει επανειλημμένα την ανάγκη προετοιμασίας για πιθανή ρωσική επίθεση, όπως αναφέρει το euromaidanpress.com

«Αναγνωρίζω την πρόθεση του Πούτιν από αυτά που γράφει και λέει, καθώς και τις ενέργειές του στην Ουκρανία», εξήγησε ο Γερμανός στρατηγός.

Επιπλέον, η Ρωσία έχει μεταβεί σε μια πολεμική οικονομία, πρόσθεσε.

 
Ο στρατηγός Μπρούερ τόνισε επίσης ότι η ετοιμότητα για πόλεμο σημαίνει όχι μόνο βελτίωση της μαχητικής αποτελεσματικότητας του στρατού αλλά και αλλαγή νοοτροπίας των ανθρώπων.

«Με βάση διάφορες αναλύσεις και όταν βλέπω την πιθανή απειλή που αντιπροσωπεύει η Ρωσία, για εμάς αυτό σημαίνει πέντε έως οκτώ χρόνια προετοιμασίας», δήλωσε ο στρατηγός Κάρστεν Μπρούερ. «Αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνει ο πόλεμος τότε. Είναι όμως πολύ πιθανό. Επειδή είμαι στρατιώτης και ξέρω σας λέω: σε πέντε χρόνια πρέπει να είμαστε ικανοί για να αντιμετώπίσουμε έναν πόλεμο», επησήμανε.

Για πρώτη φορά μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, «είμαστε αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο ενός πολέμου που επιβάλλεται από έξω», προειδοποίησε ο Γερμανός στρατιωτικός αξιωματούχος. Η πολεμική ικανότητα σημαίνει «πολύ περισσότερα» από την αμυντική ικανότητα, συνέχισε ο ανώτερος αξιωματικός.

«Πέρα από την προσωπική και υλική διαθεσιμότητα, πρόκειται και για την απαραίτητη αλλαγή νοοτροπίας στην οποία πρέπει να υποταχθούμε», εξήγησε. Πρέπει να υπάρξει «αλλαγή νοοτροπίας, τόσο στην κοινωνία όσο και κυρίως στην Μπούντεσβερ», εκτίμησε ο Γερμανός στρατηγός. Όσον αφορά την Ατλαντική Συμμαχία, ο Κάρστεν Μπρούερ παραδέχτηκε επίσης ότι η χώρα του θα μπορέσει να παράσχει ορισμένες υποσχεθείσες δυνατότητες αργότερα από το προγραμματισμένο, χωρίς να διευκρινίσει τη φύση τους για λόγους ασφαλείας.

Στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής αποτροπής και άμυνας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, η Γερμανία θέλει να διατηρήσει διαθέσιμους 35.000 στρατιώτες στο μέλλον. Αυτό περιλαμβάνει ένα τμήμα στρατού πλήρως εξοπλισμένο και έτοιμο να επέμβει από το 2025 και ένα άλλο από το 2027.

Μια έρευνα του Νοεμβρίου από το Ίδρυμα Körber διαπίστωσε ότι το 71% των ερωτηθέντων στη Γερμανία αντιτίθεται στη στρατιωτική ηγεσία της χώρας στην Ευρώπη.

Στις 8 Φεβρουαρίου, ο γενικός επιθεωρητής της Bundeswehr ο στρατηγός Κάρστεν Μπρούερ και ο βοηθός του γερμανικού υπουργείου Άμυνας στην Ουκρανία, υποστράτηγος Christian Freuding πραγματοποίησαν μια απροειδοποίητη επίσκεψη στην Ουκρανία. Η Bild ανέφερε ότι οι αξιωματικοί προσκλήθηκαν από τον απερχόμενο Γενικό Διοικητή Βάλερι Ζαλούζνι την ημέρα της απόλυσής του.

Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι η επίσκεψη είχε ως στόχο να συζητήσει τις συνεχιζόμενες αμυντικές ανάγκες της Ουκρανίας και τις μελλοντικές στρατιωτικές προκλήσεις.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR