M142 HIMARS
Armed Conflicts

Ουκρανικά HIMARS θέρισαν Ρώσους εκπαιδευόμενους στρατιώτες στο Ντονιέτσκ-Μέχρι τέλη Φεβρουαρίου θα έχει βλήματα το Κίεβο

Ρωσικά κανάλια Telegram, τα οποία συνδέονται με τον ρωσικό στρατό, ανέφεραν πως έλαβε χώρα μία φονική επίθεση με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς των ουκρανικών δυνάμεων κατά μίας μεγάλης ομάδας στρατιωτών που βρίσκονταν σε ρωσικό στρατόπεδο εκπαίδευσης στην ανατολική Ουκρανία.

CONTINUE READING

Θέρισαν Ρώσους οι HIMARS

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά της Defence-Blog, η φονική αυτή επίθεση λέγεται πως έλαβε χώρα κοντά στην πόλη Ποκρόβκα στην περιοχή του Ιλοβάισκ του Ντονιέτσκ στις 24 Ιανουαρίου του 2024. Προσωπικού του ρωσικού στρατού διενεργούσε στρατιωτικές ασκήσεις στην συγκεκριμένη περιοχή την ίδια ημέρα.

Το κανάλι ASTRA στο Telegram, το οποίο λέγεται πως συνδέεται με το Κρεμλίνο, δήλωσε την Πέμπτη πως το ουκρανικό πλήγμα κατά του ρωσικού στρατοπέδου πραγματοποιήθηκε κατά πάσα πιθανότητα με πυραύλους που εκτόξευσε το αμερικανικής παραγωγής σύστημα εκτόξευσης HIMARS. Η ουκρανική επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τόσο τον θάνατο όσο και τον τραυματισμό αρκετών Ρώσων στρατιωτών.

Σύμφωνα με άλλες αναφορές ρωσικών καναλιών στο Telegram, τα βλήματα των εκτοξευτών HIMARS σκότωσαν 24 Ρώσους και τραυμάτισαν άλλους 4. Ειπώθηκε επίσης πως το στρατιωτικό προσωπικό του στρατού της Μόσχας εκπαιδεύονταν στην χρήση drones καμικάζι την ώρα της επίθεσης των Ουκρανών.

Μέχρι στιγμής το Κίεβο δεν έχει σχολιάσει τις μη επιβεβαιωμένες αυτές αναφορές.

Τον Φεβρουάριο θα Τελειώσουν τα Ουκρανικά Βλήματα

Σε άλλη πρόσφατη είδηση τώρα, την οποία μεταδίδει το αμυντικό κανάλι Zvezda του ρωσικού υπουργείου άμυνας, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα δούνε τα αποθέματα βλημάτων πυροβολικού τους να τελειώνουν ολοκληρωτικά «μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα», εάν το αμερικανικό κογκρέσο μπλοκάρει ή δεν εγκρίνει την αποστολή νέου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο. Αυτό έγραψε ο Βρετανός δημοσιογράφος και στρατιωτικός ιστορικός Μαξ Χάστινγκς στους The Times.

«Πρόκειται για ένα επείγον και ζωτικής σημασίας ζήτημα. Η ουκρανική ηγεσία δεν ξέρει τι να κάνει» πρόσθεσε ο ίδιος.

CONTINUE READING

Κατά την άποψή του το Κίεβο «δεν έχει μία ξεκάθαρη στρατηγική» στο ενδεχόμενο να σταματήσουν ολοκληρωτικά οι προμήθειες πυρομαχικών και όπλων από την Δύση. Ο δημοσιογράφος δεν μπόρεσε να μην παραδεχτεί το προφανές πλεονέκτημα του ρωσικού στρατού στο πεδίο της μάχης, όπως και στο κομμάτι της παραγωγής πυρομαχικών και όπλων, όπως για παράδειγμα αμέτρητων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων και συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου.

Ο Χάστινγκς ανέφερε επίσης πως οι λαοί των περισσότερων χωρών της δυτικής Ευρώπης επιθυμούν την λήξη του ρωσο-ουκρανικού πολέμου «όποιοι και εάν είναι οι όροι της Μόσχας».

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR