Ρώσοι αιχμάλωτοι στρατιώτες μεταξύ τους και ένας από το Νεπάλ
Armed Conflicts

Ουκρανός δημοσιογράφος "κατακεραυνώνει" τη Μόσχα-"Στρατολογούν μετανάστες και τους στέλνουν στον πόλεμο" (Βίντεο)

Σύμφωνα με την ουκρανική αμυντική σελίδα Defence Express, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας αιχμαλώτισαν μία ομάδα Ρώσων στρατιωτών στην περιοχή της Ζαπορίζια πρόσφατα.

Μεταξύ των αιχμαλώτων ήταν και ένας κάτοικος του Νεπάλ, ένας μαθητής που δήλωσε πως «αναγκάστηκε» να ενταχθεί στις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας με αποτέλεσμα να σταλθεί στο ουκρανικό μέτωπο.

CONTINUE READING

Σοβαρές Κατηγορίες της Ουκρανίας... Μήπως είναι Προπαγάνδα;

Πιο συγκεκριμένα, το ουκρανικό άρθρο αναφέρει πως ο ουκρανικός στρατός αιχμαλώτισε 5 στρατιώτες των ρωσικών δυνάμεων από το 70ο Μηχανοκίνητο Σύνταγμα Τυφεκιοφόρων, το οποίο σχηματίστηκε το 2016 από τους Ρώσους.

Σύμφωνα με διάφορα μέσα και ένα σχετικό βίντεο που δημοσίευσε ο στρατιωτικός δημοσιογράφος Αντρέι Τσαπλιένκο, φαίνονται οι εν λόγω αιχμάλωτοι πολέμου του ρωσικού στρατού, οι οποίοι σύμφωνα με τον δημοσιογράφο εισήλθαν παράνομα σε ουκρανική επικράτεια. Δύο από αυτούς λέγεται πως μιλούν πολύ λίγα ρωσικά, ενώ ένας από αυτούς λέγεται από τους Ουκρανούς πως δεν γνωρίζει καθόλου ρωσικά, μιας και είναι κάτοικος του Νεπάλ.

Η Defence Express αναφέρει πως επρόκειτο για ένα 22χρονο, ο οποίος όπως εξήγησε στους Ουκρανούς μελετούσε σε ένα πανεπιστήμιο της Ρωσίας όταν απειλήθηκε με απέλαση. Ο μαθητής προσπάθησε έπειτα να βρει τρόπους να παραμείνει στη Ρωσία. Κατά την διάρκεια της προσπάθειάς του ο ρωσικός στρατός είπε ότι του πρόσφερε μισθό 195 χιλιάδες ρούβλια το μήνα για να υπηρετήσει, ωστόσο στο βίντεο παραπονέθηκε πως μετά από 1 μήνα και 20 ημέρες έλαβε μόνο 4 χιλιάδες ρούβλια.

Μπορείτε να δείτε το εν λόγω βίντεο του Τσαπλιένκο εδώ

Σύμφωνα με τον Ουκρανό, η ιστορία του μαθητή από το Νεπάλ δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επρόκειτο για μία ιστορία που επινόησε ο στρατιώτης για να αποφύγει κακομεταχείριση από τον ουκρανικό στρατό. 

«Δεν μιλάει ρωσικά και μιλάει πολύ λίγα αγγλικά. Έτσι, είναι απίθανο πως τον δέχθηκε κάποιο πανεπιστήμιο, ακόμη και ρωσικό. Κατά πάσα πιθανότητα είναι ένας συνηθισμένος μετανάστης, ωστόσο λέει πως υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι σαν αυτόν στον ρωσικό στρατό. Το νούμερο είναι προφανώς υπερβολικό, ωστόσο η Ρωσία φαίνεται πως έχει βρει ακόμη έναν τρόπο να αναπληρώνει τον στρατό σκλάβων της» δήλωσε ο Ουκρανός δημοσιογράφος σχολιάζοντας το βίντεο.

CONTINUE READING

Να επαναλάβουμε πως τις παραπάνω πληροφορίες παρείχαν ουκρανικά μέσα, οπότε ενδέχεται μεγάλο μέρος τους να αποτελούν περιεχόμενο προπαγάνδας κατά της Μόσχας. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι οι Ρώσοι στρατολογούν μετανάστες για τον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR