ρωσική ρομποτική πλατφόρμα μεταφοράς τραυματιών και φορτίου
Armed Conflicts

Ένα βήμα μπροστά οι Ρώσοι στην Αβντίιβκα! Νέα ρομποτική πλατφόρμα μεταφέρει προμήθειες και τραυματίες σε όλο το μέτωπο (Βίντεο)

Σύμφωνα με ξένη σελίδα αμυντικής ενημέρωσης, νέο υλικό που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο από ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό δείχνει την παράταξη μίας νέας ρομποτικής πλατφόρμας στο πεδίο της μάχης της Ουκρανίας. 

Όπως φαίνεται, η εν λόγω πλατφόρμα λειτουργεί ως όχημα μεταφοράς τραυματισμένων στρατιωτών (δηλαδή υποστηρίζει επιχειρήσεις ιατρικής εκκένωσης) και υποστηρίζει επιχειρήσεις υλικοτεχνικής υποστήριξης.

CONTINUE READING

Νέα Ρομποτική Πλατφόρμα στην Ουκρανία

Αναλυτικότερα, η ελαφριά ερπυστριοφόρα πλατφόρμα εθεάθη εξοπλισμένη με ένα σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου, σχεδιασμένο να δημιουργεί μία ασπίδα κατά FPV drones, παρόμοια με αυτά που διαθέτουν κάποια άρματα μάχης. Στο δημοσιευμένο βίντεο, προβάλλεται η στιγμή που ένα εχθρικό drone προσπαθεί να πλήξει την πλατφόρμα αλλά δεν τα καταφέρνει.

Όπως όλα δείχνουν, αυτό το μη επανδρωμένο επίγειο όχημα (UGV) χρησιμοποιείται από το αποκαλούμενο 87ο Σύνταγμα Τυφεκιοφόρων (Μηχανοκίνητο) του ρωσικού στρατού. Η εν λόγω μονάδα χρησιμοποιεί την ρομποτική πλατφόρμα στις εν εξελίξει επιχειρήσεις της στο ουκρανικό πεδίο της μάχης, συγκεκριμένα νότιας της πόλης Αβντίιβκα στην ανατολική Ουκρανία (Ντονιέτσκ), παρέχοντας υποστήριξη για ρωσικά στρατεύματα και υποστηρίζοντας επιχειρήσεις εκκένωσης τραυματιών και νεκρών στρατιωτών.

Η Αβντίιβκα έχει αποτελέσει το επίκεντρο σφοδρότατων μαχών εδώ και κάποιους μήνες, ωστόσο μάχες στην πόλη λαμβάνουν χώρα εδώ και σχεδόν μία δεκαετία. Ρώσοι και Ουκρανοί μονομαχούν για αυτήν εξαιτίας της πολιτικής σημασίας που θέτει για τις δύο χώρες.

Ο Βιτάλι Μπαράντας, επικεφαλής της ουκρανικής στρατιωτικής διοίκησης της Αβντίιβκα, ανέφερε πρόσφατα πως αν και λαμβάνουν χώρα καταστροφικές μάχες στην Αβντίιβκα, ο ρωσικός στρατός απέτυχε να καταλάβει πλήρως την βιομηχανική ζώνη της πόλης, ενώ δεν έχει φτάσει ακόμη στο εργοστάσιο Avdeyevskiy Coke Plant της πόλης. Από την άλλη, ρωσικές αναφορές προτείνουν πως ο ρωσικός στρατός διαθέτει τον πλήρη έλεγχο της βιομηχανικής περιοχής της Αβντίιβκα.

Πώς θα Μπορούσε να Δώσει Πλεονέκτημα μία Ρομποτική Πλατφόρμα;

Αν και δεν γνωρίζουμε περισσότερες επίσημες ή επιβεβαιωμένες πληροφορίες για το εν λόγω μη επανδρωμένο επίγειο όχημα του ρωσικού στρατού, φαίνεται πως είναι το πρώτο στο είδος του που εμφανίστηκε στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Τα οφέλη που προσφέρει είναι τα προφανή. Εύκολη και γρήγορη μεταφορά τραυματισμένων στρατιωτών χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους άλλη μέλη του ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού. Από ότι φαίνεται το όχημα επιδεικνύει υψηλό επίπεδο ευκινησίας, οπότε μπορεί να κινηθεί σε δύσκολα εδάφη, τα οποία συναντιούνται συχνά στο ουκρανικό πεδίο. Έτσι, ρωσικές ομάδες μπορούν να ανεφοδιάζονται με προμήθειες πολύ ευκολότερα.

CONTINUE READING

Παράλληλα, το μέγεθος της πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα μικρό και ο τραυματίας σύμφωνα με τις εικόνες κάθεται ξαπλωμένος την ώρα της μεταφοράς, οπότε συνολικά το μέγεθος του οχήματος μαζί με τον τραυματία ή το φορτίο που μεταφέρει είναι ιδιαίτερα μικρό για να εντοπιστεί από εχθρικά συστήματα ή στρατιώτες. 

 

GALLERY

ρωσική ρομποτική πλατφόρμα μεταφοράς τραυματιών και φορτίου
ρωσική ρομποτική πλατφόρμα μεταφοράς τραυματιών και φορτίου
ρωσική ρομποτική πλατφόρμα μεταφοράς τραυματιών και φορτίου
Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR