στρατιώτες με σκάφος και πυροβόλα
Armed Conflicts

Αιματοχυσία στον Δνείπερο... πάλι! Ρώσοι εξόντωσαν ειδική αποβατική μονάδα του Ζελένσκι που διέσχιζε τον ποταμό-Έπληξαν εξοπλισμό σε όλη τη περιοχή

Σύμφωνα με σημερινή δημοσίευση της ρωσικής σελίδας Izvestia, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις επιτέθηκαν προσωπικό και εξοπλισμό του ουκρανικού στρατού στην αριστερή όχθη του ποταμού Δνείπερου, προκαλώντας μεγάλες απώλειες.

CONTINUE READING

Πιο συγκεκριμένα, στην κατεύθυνση της Χερσώνας πληρώματα ρωσικών πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων τύπου Gradn έπληξαν συγκεντρώσεις ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην αριστερή όχθη του ποταμού Δνείπερου. Πηγή της εν λόγω είδησης είναι το ίδιο το ρωσικό υπουργείο άμυνας.

Οι θέσεις των Ουκρανών στην όχθη του ποταμού εντοπίστηκαν με την βοήθεια μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, διευκρίνισε το Κρεμλίνο.

«Αφότου το πλήρωμα του εκτοξευτή κινήθηκε προς την θέση πυρός και στόχευσε τον στόχο, πραγματοποίησε βολές βλημάτων 122 χιλιοστών και μετά από διορθώσεις και προσαρμογές κατάφερε να ολοκληρώσει το χτύπημα των στοχευμένων συντεταγμένων» ανέφερε το μήνυμα από τη Μόσχα.

Σύμφωνα με δεδομένα που απέκτησαν Ρώσοι χειριστές drones, όλοι οι ουκρανικοί στόχοι επλήγησαν με επιτυχία.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του κέντρου τύπου της ρωσικής ομάδας στρατευμάτων Νότος, Σεργκέι Ζιμπίνσκι, δήλωσε πως στρατιώτες της ομάδας του απώθησαν προσπάθειες μετακίνησης ουκρανικών μονάδων στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ. Οι απώλειες του Κιέβου ανήλθαν σε έως και μία διμοιρία.

Παράλληλα, τις τελευταίας ώρες ο ανταποκριτής πολέμου της Izvestia Κύριλλος Ολκόβ δήλωσε πως προσωπικό του ρωσικού στρατού συνεχίζει να συγκρούεται με τον ουκρανικό στρατό στην κατεύθυνση του νότιου Ντονιέτσκ. 

Εξοντώθηκε Αποβατική Δύναμη των Ουκρανών στον Δνείπερο

Σε δημοσίευση της ρωσικής Avia-pro από την άλλη, η οποία δημοσιεύθηκε επίσης πολύ πρόσφατα, αναφέρεται πως ο ρωσικός στρατός κατάφερε να εξοντώσει μία αποβατική δύναμη των Ουκρανών που προσπαθούσαν να διασχίσουν τον ποταμό Δνείπερο.

Πιο αναλυτικά, η σελίδα ανέφερε πως η διοίκηση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων συνεχίζει να επιχειρεί αποβατικές αποστολές στον ποταμό Δνείπερο, με απώτερο σκοπό την δημιουργία προγεφυρωμάτων στην αριστερή όχθη της περιοχής της Χερσώνας. 

Ωστόσο, Ρώσοι ανταποκριτές πολέμου ανέφεραν πως αυτές οι προσπάθειες απέτυχαν για άλλη μία φορά, μιας και οι Ουκρανοί αλεξιπτωτιστές επλήγησαν από ρωσικά πυρά.

CONTINUE READING

Να ανακαλέσουμε πως τις προάλλες μία άλλη ειδική μονάδα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων είχε προσπαθεί και η ίδια να πατήσει στην αριστερή όχθη του ποταμού Δνείπερου, συγκεκριμένα κοντά στο νησάκι Belogrudy. Ωστόσο, οι Ρώσοι τους περίμεναν και μέσω μίας καλά οργανωμένης ενέδρας ανάγκασαν τους Ουκρανούς κομάντος να οπισθοχωρήσουν πίσω στον ποταμό.

Ειδικοί από όλον τον κόσμο έχουν εκφράσει την άποψή τους πως αυτές οι αποβατικές αποστολές είναι ουσιαστικά αποστολές αυτοκτονίες, αφού οι πιθανότητες επιτυχίας είναι απειροελάχιστες.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR