MiG-31 (Foxhound)
Russia
Updated at:

"Αερομαχίες" στην Στρατόσφαιρα! Ρωσικό αναχαιτιστικό MiG-31 "κατέρριψε" νατοϊκό τζετ στα 36.000 πόδια

Ένα ρωσικό αναχαιτιστικό τζετ MiG-31 του Βόρειου Στόλου, το οποίο συνήθως επιλέγεται για την αναχαίτιση νατοϊκών αεροσκαφών που πλησιάζουν τα ρωσικά σύνορα από τον βορά, λέγεται πως εξασκήθηκε σε αερομαχίες στην στρατόσφαιρα πάνω από την Θάλασσα Μπάρεντς.

Για τι Προετοιμάζεται η Ρωσία;

Την λόγω είδηση ανακοίνωσε το ίδιο το ρωσικό υπουργείο άμυνας σε δήλωσή του που αναγράφει «το πλήρωμα ενός μαχητικού τύπου MiG-31 από ένα μεμονωμένο σύνταγμα αεροπορίας του Βόρειου Στόλου εξάσκησε στοιχεία εναέριας μάχης στην στρατόσφαιρα».

CONTINUE READING

Ένα αεροσκάφος εχθρικού έθνους πλησίασε τα ρωσικά σύνορα ως μέρος της άσκησης. Το Κρεμλίνο εξήγησε πως το μαχητικό τζετ MiG-31 από τον στόλο αεράμυνας του ρωσικού Βόρειου Στόλου απογειώθηκε για να ταυτοποιήσει τον στόχο και να τον εμποδίσει από το να παραβιάσει τον ρωσικό εναέριο χώρο.

Κατά την διάρκεια της άσκησης, το μαχητικό MiG-31 έφτασε σε υψόμετρο 11 χιλιομέτρων ή 36 χιλιάδων ποδιών πάνω από την Θάλασσα Μπάρεντς, η οποία βρίσκεται ανοιχτά των ακτών της Νορβηγίας και της Ρωσίας στον Αρκτικό Ωκεανό. Κατά την διάρκεια της άσκησης, το μαχητικό εικονικά αναχαίτισε και κατέστρεψε τον εισβολέα.

Το MiG-31 Foxhound είναι γνωστό για την ικανότητά του να φτάνει υψηλά υψόμετρα εν πτήσει.

Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός πως οι ασκήσεις αυτές έγιναν λίγες ημέρες αφότου η ρωσική πολεμική αεροπορία χρειάστηκε να απογειώσει ένα αεροσκάφος τύπου MiG-31 για να αναχαιτίσει ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος τύπου P-8A Poseidon του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, το οποίο προσέγγιζε τα ρωσικά σύνορα πάνω από την Νορβηγική Θάλασσα.

«Για να ταυτοποιήσει έναν εναέριο στόχο και να εμποδίσει την παραβίαση των ρωσικών κρατικών συνόρων, ένα MiG-31 από τις δυνάμεις αεράμυνας του Βόρειου Στόλου απογειώθηκε» είχε αναφέρει το ρωσικό υπουργείο άμυνας στις 6 Οκτωβρίου.

«Παγωμένα» τα Βόρεια Σύνορα Δύσης-Ρωσίας

CONTINUE READING

Όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία, δυτικά στρατιωτικά αεροσκάφη πλησιάζουν πολύ συχνά τον ουκρανικό εναέριο χώρο, πράγμα που οδηγεί σε συχνές εμπλοκές με ρωσικά μαχητικά τζετς. Για παράδειγμα έχουν σημειωθεί αναχαιτίσεις μαχητικών τζετς, περιστατικά που αυξάνουν τον κίνδυνο λαθών και ατυχημάτων και κατ' επέκταση κλιμάκωση των όλο και αυξανόμενων εντάσεων.

Τέλος, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και λόγω των επιδεινωμένων σχέσεων μεταξύ της Δύσης και της Μόσχας, τα ψυχρά σύνορα μεταξύ της Νορβηγίας και της Ρωσίας βρίσκονται υπό συνεχή παρακολούθηση. Η συμμαχία του ΝΑΤΟ προσπαθεί με νύχια και με δόντια να αυξήσει την παρουσία και την επιρροή της στον βορρά, εξοργίζοντας την Ρωσία.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR