τεθωρακισμένα
Armed Conflicts

Υπό την "κάλυψη" του Ισραήλ οι Ουκρανοί ετοιμάζουν συντονισμένη αντεπίθεση στο Ορέχοβο με 60 τεθωρακισμένα

Όλα δείχνουν πως οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις προετοιμάζουν μία αντεπίθεση στην περιοχή του Ορέχοβο, χρησιμοποιώντας τουλάχιστον 60 τεθωρακισμένα, αναφέρει η ρωσική υπηρεσία ειδήσεων Avia-pro.

Τι Ακριβώς Γνωρίζουμε;

Το βράδυ της 10 με 11 Οκτωβρίου 2023, τουλάχιστον δύο μηχανοκίνητες ταξιαρχίες πεζικού των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας συγκεντρώθηκαν στο Ορέχοβο, ενώνοντας σχηματισμούς από την 47η, την 116η και την 117η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία, όπως επίσης και από την 46η και την 82η Ταξιαρχία Εναέριας Εφόδου. Ο συνολικός αριθμός προσωπικού κυμαίνεται από 450 έως 700 άτομα, υποστηριζόμενα από έως και 60 τεθωρακισμένα οχήματα.

CONTINUE READING

Σύμφωνα με την Avia-pro, ο σκοπός του σχηματισμού αυτών των ομάδων μάχης, σύμφωνα με διαθέσιμα δεδομένα, είναι μία προσπάθεια προέλασης προς τον τομέα Κοπάνι-Νοβοπροκόποβκα-Οχερέτινο-Βέρμποβο. 

Το οπλοστάσιο του συνδυασμένου ουκρανικού σχηματισμού αναμένεται να απαρτίζεται από διάφορο εξοπλισμό, συγκεκριμένα από 15 έως 20 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης πεζικού τύπου Bradley και Marder, από 25 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού τύπου M113A1/A2, Stryker και άλλα ΤΟΜΠ, όπως επίσης και από 15 κύρια άρματα μάχης διάφορων τροποποιήσεων, συμπεριλαμβανομένων σοβιετικών T-64BV, γερμανικών Leopard 2A5/2A6 και βρετανικών Challenger 2. Δεν είναι απίθανο να δούμε και χρήση αμερικανικών αρμάτων M1A1 Abrams σε αυτήν την περιοχή.

Από την άλλη, ρωσικά πληρώματα πυροβολικού διαμετρήματος 152 χιλιοστών του 70ου και του 1430ου Μηχανοκίνητου Συντάγματος, οπλισμένα με δεκάδες κατευθυνόμενα βλήματα τύπου Krasnopol, όπως και αντιαρματικούς πυραύλους Kornet και drones FPV της ομάδας ειδικών δυνάμεων Osman, προετοιμάζονται για πιθανή σύγκρουση κατά την διάρκεια της ημέρας ή της νύχτας για να απωθήσουν τις ουκρανικές επιθετικές μονάδες.

Συνεχίζεται η Αμερικανική Βοήθεια στο Κίεβο

Σε άλλη είδηση, η απόφαση των ΗΠΑ να αυξήσουν την στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς αναφέρεται πως δεν θα επηρεάσει την ικανότητα της Ουάσιγκτον να εξοπλίζει την Ουκρανία.

CONTINUE READING

«Σχετικά με το ερώτημα εάν η αμερικανική υποστήριξη στο Ισραήλ θα επηρεάσει της αμερικανική υποστήριξη στην Ουκρανία να αναφέρω πως δεν αναμένουμε σημαντικές σχετικές προκλήσεις» δήλωσε η Τζούλιαν Σμιθ, Αμερικανίδα πρέσβης, στους δημοσιογράφος.

«Πιστεύω πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορέσουν αν εστιάσουν στην συμμαχία με το Ισραήλ, όσο θα συνεχίζουν να τηρούν τις υποσχέσεις τους και τις υποχρεώσεις τους στην στήριξη της Ουκρανίας.»

Λίγο νωρίτερα πληροφορηθήκαμε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε ζητήσει από αμερικανικά πολεμικά πλοία και αεροσκάφη να προσεγγίσουν το Ισραήλ από θαλάσσης για να προβάλουν την υποστήριξη της Ουάσιγκτον προς την Ιερουσαλήμ, προσφέροντας παράλληλα στρατιωτικό εξοπλισμό.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR