9K720 Iskander
Armed Conflicts

Καταστροφικός ο ουκρανικός απολογισμός για την 2η ρωσική μαζική εναέρια επιδρομή-Πόσοι ρωσικοί πύραυλοι εκτοξεύθηκαν & πόσοι καταρρίφθηκαν;

Τις τελευταίες 24 ώρες ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε άλλη μία μαζική επίθεση με πυραύλους και drones έναντι ουκρανικής επικράτειας. Ποιος είναι ο απολογισμός για την ουκρανική πλευρά;

Ο Απολογισμός της Δεύτερης Συνεχόμενης Βραδινής Επίθεσης 

Η Ρωσική Ομοσπονδία πραγματοποίησε μία ακόμη συνδυασμένη επίθεση με πυραύλους και drones έναντι στόχων στην Ουκρανία για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ. Οι λεπτομέρειες της νεότερης επίθεσης έγιναν δημόσια γνωστές από την διοίκηση της πολεμικής αεροπορίας των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.

CONTINUE READING

Σύμφωνα με την εν λόγω διοίκηση λοιπόν, οι Ρώσοι εκτόξευσαν 38 πυραύλους και drones καμικάζι κατά την διάρκεια της νύχτας (κυρίως πάνω από νότιες περιοχές της Ουκρανίας, δηλαδή όπως είχαμε αναφέρει νωρίτερα στην Οδησσό και στο Νικολάεφ). Οι μονάδες αεράμυνας της Ουκρανίας λέγεται πως κατέρριψαν 18 από αυτούς τους 38 ρωσικούς στόχους, δηλαδή ποσοστό 47,3% των εισερχόμενων απειλών.

Σε αυτήν την ομοβροντία ρωσικών πυρών, η οποία κατέστρεψε σημαντικές ουκρανικές υποδομές σε λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, εθεάθησαν τα συνηθισμένα drones καμικάζι τύπου Shahed ιρανικού σχεδιασμού των Ρώσων. Από τα 19 εκτοξευόμενα επιθετικά UAV (που εκτοξεύθηκαν από την νότια κατεύθυνση: Chaud, Κριμαία και βορειοανατολικά από το Κουρσκ), οι Ουκρανοί λέγεται πως κατάφεραν να καταρρίψουν τα 13. Τα μη επανδρωμένα αεροχήματα ήταν τύπου Shahed 131 και Shahed 136. Έτσι η ουκρανική άμυνα κατάφερε να εξολοθρεύσει το 68,42% των απειλών ρωσικών drones καμικάζι, σύμφωνα με την διοίκηση της πολεμικής της αεροπορίας.

Επιπλέον, το Κίεβο μας πληροφορεί πως χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 19 ρωσικοί πύραυλοι κρουζ έναντι της Ουκρανίας. Έναντι αυτών των όπλων, τα συστήματα αεράμυνας της χώρας αναχαίτισαν μόλις τους 5 από τους ρωσικούς πυραύλους, σημειώνοντας επιτυχία 26%.

Μεταξύ αυτών ήταν και ρωσικοί πύραυλοι κρουζ τύπου Oniks, οι οποίοι εκτοξεύθηκαν από ρωσικό πυραυλικό σύστημα παράκτιας άμυνας τύπου Bastion που βρίσκονταν στην Κριμαία. Επίσης, εκτοξεύθηκαν και όπλα εναέριας εκτόξευσης του Κρεμλίνου. Συγκεκριμένα, οχτώ βομβαρδιστικά Tu-22M3 από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας αναφέρεται πως εξαπέλυσαν επίθεση με 4 πυραύλους κρουζ εναέριας εκτόξευσης τύπου Kh-22.

CONTINUE READING

Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι πύραυλοι κρουζ Kalibr, οι οποίοι κατά πάσα πιθανότητα εκτοξεύθηκαν από ρωσικό υποβρύχιο της Μαύρης Θάλασσας. Εκτοξεύθηκαν 3 και καταρρίφθηκαν 2 από τους Ουκρανούς.

Τέλος, τα ρωσικά πυρά περιλάμβαναν και 5 πυραύλους κρουζ τύπου Iskander-K, οι οποίοι ξεκίνησαν τις πτήσεις τους από την Κριμαία. 3 από αυτούς εξουδετερώθηκαν από τα ουκρανικά μέσα πριν προλάβουν να πλήξουν τους στόχους τους.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR