Ουκρανός στρατιώτης
Armed Conflicts
Updated at:

Πιο κρίσιμη από ποτέ η κατάσταση στο ουκρανικό Κρασνολιμάνσκ-Κίνδυνος ρωσικής διάσπασης των αμυντικών γραμμών με στόχο το Κουπιάνσκ! (Βίντεο)

Μαχητές της μισθοφορικής εταιρείας Βάγκνερ, στάλθηκαν στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία, όσο ο ρωσικός στρατός έχει μία σημαντική ευκαιρία να διασπάσει το ουκρανικό μέτωπο από το Κουπιάνσκ προς το Κρασνολιμάνσκ.

Βαγκνερίτες στην Πολωνία

Λίγο πιο συγκεκριμένα, στρατιώτες του λευκορωσικού στρατού, μαζί με μαχητές του ιδιωτικού στρατού της Βάγκνερ, εργάζονται σε κοινές ασκήσεις στο κέντρο εκπαίδευσης της πόλης Μπρεστ κοντά στα σύνορα της χώρας με την Πολωνία. Αυτό ανέφερε το υπουργείο άμυνας της χώρας στο κανάλι του στο Telegram. Σύμφωνα με το τμήμα, η κοινή εκπαίδευση των δύο δυνάμεων θα διαρκέσει μία εβδομάδα.

CONTINUE READING

Άρα όπως όλα δείχνουν, οι ένοπλες δυνάμεις της Λευκορωσίας συνεχίζουν να εκπαιδεύονται πλάι στους μαχητές της εταιρείας Βάγκνερ, με περισσότερες λεπτομέρειες να αποκαλύπτονται εβδομάδα ανά εβδομάδα. Εντός 7 ημερών, μονάδες δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων, μαζί με εκπροσώπους της ιδιωτικής εταιρείας του Γιεβγκένι Πριγκόζιν, θα εργαστούν σε εκπαιδευτικές αποστολές στο κέντρο ασκήσεων Μπρεστ, δήλωσε το λευκορωσικό υπουργείο άμυνας.

Δεδομένης της μικρής απόστασης της λευκορωσικής πόλης με την Πολωνία, η οποία βρίσκεται μόλις 200 χιλιόμετρα μακριά οδικώς, εκτιμάμε ανησυχία στην πλευρά της Βαρσοβίας, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα έθεσε σε επιφυλακή τις δυνάμεις συνοριοφυλακής της, φοβούμενη προκλητική δραστηριότητα από την γείτονα χώρα.

Ευκαιρία Διασπάσεως των Ουκρανικών Αμυνών

Είναι ευρέως γνωστό πως οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν αυξήσει την πίεση που ασκούν στις θέσεις των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στην κατεύθυνση του Κρασνολιμάνσκ. Αυτό επιβεβαίωσε πρόσφατα ο αντισυνταγματάρχης Μαρότσκο του Λουγκάνσκ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά την διάρκεια της ημέρας αυξήθηκαν οι ομάδες εφόδου στις περιοχές της Μπελογκόροβκα, του Σερεμπριάνσκ και του Τορσκόι, με τα ρωσικά πυρά να εξαπολύονται «τόσο με την βοήθεια της ρωσικής αεροπορίας στρατού όσο και του ρωσικού πυροβολικού». Βέβαια, πρόσθεσε πως χρησιμοποιούνται και συστήματα εκτόξευσης θερμοβαρικών βλημάτων (TOS).

Από την άλλη, το ουκρανικό γενικό επιτελείο δεν αναφέρετε στον Κρασνολιμάνσκ και στο Κουπιάνσκ ως δύο ξεχωριστές κατευθύνσεις, αλλά ως ένα κοινό βορειοανατολικό μέτωπο που αποτελεί θέατρο σημαντικών επιχειρήσεων. 

CONTINUE READING

Σύμφωνα με δεδομένα της 18ης Ιουλίου που μεταδίδει η ρωσική αμυντική σελίδα SvPressa, ρωσικά στρατεύματα προέλαυναν σε πέντε διαφορετικές περιοχές ταυτόχρονα, ωστόσο ουκρανικές αναφορές μιλούσαν για σοβαρές απώλειες στο στρατόπεδο του εχθρού τους. Ακόμη και το δυτικό Ινστιτούτο για την Μελέτη του Πολέμου ανέφερε «τοπικές» ρωσικές επιτυχίες σε αυτόν τον τομέα του μετώπου.

Όλα τα παραπάνω καταλήγουν στο συμπέρασμα πολλών ειδικών, πως εάν η ρωσική στρατιωτική ηγεσία εκμεταλλευτεί έξυπνα τα στρατηγικά και τακτικά πλεονεκτήματα των δυνάμεών της στην περιοχή, τότε είναι πιθανή η διάσπαση των ουκρανικών αμυνών με αφετηρία την κατεύθυνση του Κρασνολιμάνσκ και στόχο το Κουπιάνσκ. Όλα δείχνουν πως το Κρασνολιμάνσκ είναι σήμερα ένας από τους πιο ευάλωτους τομείς του ουκρανικού στρατιωτικού χάρτη.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR