Politics

Σύνοδος Κορυφής για Δυτικά Βαλκάνια: H συμμετοχή του Μητσοτάκη

Μέσω τηλεδιάσκεψης θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 4μμ (ώρα Ελλάδας) η Σύνοδος Κορυφής της Διαδικασίας του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια, στην οποία θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη Διαδικασία του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια συμμετέχουν οι Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Αυστρία, Σλοβενία, Κροατία και οι εκτός ΕΕ χώρες των Δυτικών Βαλκανίων όπως οι Σερβία, Βοσνία, Μαυροβούνιο, Κόσοβο, Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία).

CONTINUE READING

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Μάιο ήταν πυκνές οι επαφές και οι συναντήσεις της ελληνικής διπλωματίας αλλά και του ίδιου του κ. Μητσοτάκη με ηγέτες και αξιωματούχους των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Η Διαδικασία του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια σε επίπεδο Κορυφής θα διεξαχθεί στο φόντο του παγώματος της ενταξιακής διαδικασίας για Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία καθώς δεν υπάρχει συμφωνία εντός της ΕΕ για το διαπραγματευτικό πλαίσιο. Μάλιστα υπάρχει και σχετικό βέτο για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας από τη Βουλγαρία, ενώ ανοιχτό είναι το θέμα του διαλόγου μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR