Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Οι Έλληνες δουλεύουν σαν σκυλιά - Πρώτη η Ελλάδα στην λίστα της ΕΕ με εργαζόμενους με διευρυμένο ωράριο

Σε όλες τις χώρες της ΕΕ, η Ελλάδα είχε το υψηλότερο ποσοστό εργαζομένων με πολλές ώρες εργασίας (11,6%) το 2023, σύμφωνα με τη Eurostat, τη στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι πολλές ώρες εργασίας αναφέρονται σε εκείνους τους εργαζόμενους που συνήθως περνούν 49 ή περισσότερες ώρες την εβδομάδα στην εργασία τους.

Συνολικά, το 2023, το 7,1% των απασχολούμενων στην ΕΕ εργαζόταν πολλές ώρες στην κύρια εργασία τους.

Ενώ η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα, ακολουθούσαν η Κύπρος (10,4%) και η Γαλλία (10,1%). Εν τω μεταξύ, τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Βουλγαρία (0,4%), τη Λιθουανία και τη Λετονία (1,1% έκαστη). 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα στοιχεία έδειξαν ότι υπήρχε υψηλότερο ποσοστό αυτοαπασχολούμενων που εργάζονταν πολλές ώρες (29,3% του συνόλου των αυτοαπασχολούμενων) σε σύγκριση με τους μισθωτούς (3,6% του συνόλου των μισθωτών).

Οι πολλές ώρες εργασίας ήταν πιο συχνές μεταξύ των ειδικευμένων εργαζομένων στη γεωργία, τη δασοκομία και την αλιεία (27,5% του συνόλου των ειδικευμένων εργαζομένων στη γεωργία, τη δασοκομία και την αλιεία) και των διευθυντικών στελεχών (21,9%). Όλες οι άλλες επαγγελματικές ομάδες, όπως ορίζονται από τη διεθνή τυποποιημένη ταξινόμηση επαγγελμάτων (ISCO), έφταναν κατά μέσο όρο το 7,3%.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Ο Ζελένσκυ σε πανικό: Μία ρωσική τεθωρακισμένη Μεραρχία κινείται ανεξέλεγκτα στο Χάρκοβο ενώ συναντώνται Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ (Βίντεο)

ΟΙ Ρώσοι προελαύνουν σε Ζαπορίζιε Χερσώνα και Ντιεπρπετρόφσκ-Αλεξάνντερ Ζιμόφσκυ : Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν...