Κοινωνία

Επιστολική ψήφος: Από αύριο ταχυδρομούνται οι φάκελοι στους 202.515 που θα ψηφίσουν εξ αποστάσεως

Ολοκληρώθηκε σήμερα, Τετάρτη (8/5), η εκτύπωση του εκλογικού υλικού που θα λάβουν στο σπίτι ή στο γραφείο τους οι 202.515 ψηφοφόροι που ενεγράφησαν μέχρι τις 29 Απριλίου στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών για να ψηφίσουν εξ αποστάσεως με επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.

Όπως πληροφορείται το protothema.gr, από αύριο, Πέμπτη (9/5), θα αρχίσει η διαδικασία αποστολής των φακέλων σε όλους τους εγγεγραμμένους, οι οποίοι κατοικούν τόσο στην Ελλάδα όσο και σε πάνω από 120 χώρες από όλες τις γωνιές του πλανήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την αποστολή των φακέλων έχουν αναλάβει εξ ημισείας η υπηρεσία courier των ΕΛΤΑ και η ιδιωτική εταιρεία ταχυμεταφορών ACS, που συνεργάζονται στο εξωτερικό με τις διεθνείς εταιρίες DHL και UPS, αντιστοίχως.

Έτσι, μέχρι το μέσον της επόμενης εβδομάδας, που θα ολοκληρωθεί η παραλαβή και η αποστολή του υλικού από τις εταιρείες ταχυμεταφορών, κάθε ένας από τους εγγεγραμμένους θα λάβει στη διεύθυνση που έχει δηλώσει έναν φάκελο που θα περιέχει στο εσωτερικό του τα εξής:

1. Πολυσέλιδο έντυπο με αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία της ψηφοφορίας εξ αποστάσεως καθώς και με τους καταλόγους των υποψήφιων ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων.

2. Ψηφοδέλτιο.

3. Φάκελο ψηφοφορίας μέσα στον οποίο θα πρέπει να τοποθετηθεί το ψηφοδέλτιο.

4. Αίτηση – υπεύθυνη δήλωση επιστολικής ψήφου.

5. Τον φάκελο επιστροφής της επιστολικής ψήφου, ο οποίος θα παραδοθεί στην εταιρία courier για να τον μεταφέρει στον ειδικό χώρο στον οποίο θα γίνει η συλλογή όλων των επιστολικών ψήφων.

Ο χώρος αυτός βρίσκεται στο Περιστέρι και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος ξενάγησε σήμερα εκεί τα μέλη της Διακομματικής Επιτροπής, διαβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων για το αδιάβλητο της διαδικασίας που είναι απολύτως διασφαλισμένο και εγγυημένο από ανώτατους λειτουργούς της Δικαιοσύνης που θα εποπτεύουν το άνοιγμα, τη διαλογή και την καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων.

Δείτε ΕΔΩ την αναλυτική λίστα με τις χώρες από τις οποίες θα ψηφίσουν επιστολικά οι 202.515 ψηφοφόροι που είναι εγγεγραμμένοι στην πλατφόρμα και θα λάβουν το εκλογικό υλικό για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα χωρίς να μετακινηθούν από το σπίτι ή το γραφείο τους.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ