Κοινωνία

Αναβίωσαν στη Σκιάθο οι Λαϊκοί Ιππικοί Αγώνες στη λίμνη των Κουκουναριών

Το έθιμο των Λαϊκών Ιππικών Αγώνων,πραγματοποιήθηκε και φέτος στη Σκιάθο και προσέλκυσε το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών Ελλήνων και ξένων που το παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον και ξεσπούσαν σε χειροκροτήματα με τις επιδόσεις των αναβατών.

Οι Λαϊκοί Ιππικοί Αγώνες στο νησί του Παπαδιαμάντη είναι συνδεδεμένοι με τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου και συμμετέχουν άλογα και αναβάτες από το νησί, όπου οι αγώνες γίνονταν από παλιά, όπως πληροφορεί του αναγνώστες ο παπα-Γιώργης Ρήγας στο Δ' τεύχος της έκδοσης "Σκιάθος Λαϊκός Πολιτισμός".

Ετσι και φέτος, μετά τη λειτουργία στο παραθαλάσσιο εκκλησάκι του Αη Γιώργη,που βρίσκεται λίγο έξω από τη Χώρα,ακολούθησε ο αγιασμός των αλόγων και το πατροπαράδοτο πανηγύρι,ενώ στη συνέχεια τα άλογα με τους αναβάτες έφθασαν ως τη λίμνη των Κουκουναριών όπου περίμενε ο κόσμος για να θαυμάσει τους ιππικούς αγώνες και τον μεγάλο διαγωνισμό που διοργάνωσε ο Δήμος Σκιάθου.

Στη λίμνη των Κουκουναριών,που περιστοιχίζεται από το φημισμένο πευκοδάσος,δίπλα στην παραλία συμμετείχαν οκτώ ιππείς στα άλογα κούρσας,οκτώ ιππείς στα άλογα στάβλου με σαμάρι και έξη ιππείς σε γαϊδουράκια και τόσο στους νικητές,όσο και στους συμμετέχοντες απονεμήθηκαν κύπελλα,διπλώματα και μετάλλια.

Οι ιππικοί αγώνες της Σκιάθου ήταν μία από τις πολλές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νησί των Σποράδων,όπου τηρήθηκε και πάλι το αγιορείτικο τυπικό με τους Επιταφίους να βγαίνουν από τις εκκλησίες στις 4 τα ξημερώματα, να προπορεύονται ντελάληδες και να συγκεντρώνονται οι Επιτάφιοι της Χώρας πάνω από το παλιο λιμάνι,ενώ νωρίτερα στο μοναστήρι της Ευαγγελίστριας συρρεουν όλοι σχεδόν οι κάτοικοι ,αλλά και οι επισκέπτες του νησιού για την περιφορά του Επιταφίου που πραγματοποιείται μέσα στο δάσος.

Όλα αυτά συνετέλεσαν ώστε και φέτος η Σκιάθος να κατακλυστεί από χιλιάδες Έλληνες τις ημέρες του Πάσχα,αλλά και από ξένους τουρίστες που ήδη καταφθάνουν καθημερινά για τις διακοπές τους στο πανέμορφο νησί και που αναμένεται να βιώσει την καλύτερη τουριστική περίοδο.

Το Μεγάλο Σάββατο προσγειώθηκαν στο νησί 14 τσάρτερς και την Κυριακή, ανήμερα το Πάσχα άλλα 16, για μία σεζόν που ξεκίνησε δυναμικά από την 1η Μαΐου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ναυαρχίδα των ξενοδοχειακών καταλυμάτων του νησιού,το πολυτελές "Σκιάθος Παλλάς" είχε πληρότητα που άγγιξε το 75% για τις ημέρες του Πάσχα,ενώ αντίστοιχη εικόνα παρουσίασαν και όλα τα ξενοδοχεία που έχουν ήδη ανοίξει,σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Αλέκο Ευσταθίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...