Κοινωνία

Βόλος: Επίθεση αδέσποτων σκύλων σε 42χρονη - «Σκεφτόμουν ότι δεν θα φύγω ζωντανή»

Επίθεση από αγέλη αδέσποτων σκύλων δέχθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής (28/4) μία 42χρονη γυναίκα ενώ έκανε αμέριμνη την βόλτα της στην παραλία του Άναυρου.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης taxydromos.gr, η γυναίκα έζησε εφιαλτικές στιγμές καθώς την ώρα που ανέβαινε την τσιμεντένια ράμπα που ενώνει την παραλία με την αφετηρία των ΚΤΕΛ για να μπει στο αυτοκίνητό της δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από μία αγέλη έξι σκυλιών.

«Φώναζα με δαγκώνουν και την ίδια ώρα σε κατάσταση σοκ σκεφτόμουν ότι δεν θα τη βγάλω καθαρή. Δεν θα φύγω ζωντανή. Επί τρία με τέσσερα λεπτά της ώρας ένιωθα τα σκυλιά να με δαγκώνουν και να με τραβάνε και εγώ να προσπαθώ να διατηρήσω την ισορροπία μου, να μην πέσω κάτω και με κατασπαράξουν. Εντελώς ξαφνικά με άφησαν και έφυγαν…», ανέφερε το θύμα της επίθεση μιλώντας στο τοπικό μέσο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς έγινε η επίθεση

Η ίδια περιέγραψε τη στιγμή της επίθεση που δέχθηκε από την αγέλη των τετράποδων ζώων. Η άτυχη γυναίκα δέχθηκε επίθεση την ώρα που ανέβαινε την ράμπα όταν είδε ξαφνικά μπροστά της ένα σκυλί το οποίο ήταν έτοιμο να επιτεθεί. Πριν προλάβει να αντιδράσει, εκείνο την άρπαξε από το μανίκι από το μπουφάν. «Από πίσω ακολούθησαν άλλα πέντε σκυλιά και δύο από αυτά άρχισαν να με δαγκώνουν στις γάμπες. Το ένα είχε αρπάξει το μανίκι από το μπουφάν και τα άλλα δύο με δάγκωναν στα πόδια. Προσπαθούσα να κρατήσω την ισορροπία μου. Ήμουν στην ανηφόρα και το ένα με τραβούσε από μπροστά και τα άλλα δύο από πίσω. Είχα μείνει σχεδόν ακίνητη. Φώναζα με δαγκώνουν», περιέγραψε στη συνέχεια η 42χρονη.

Σύμφωνα με την ίδια επί τρία με τέσσερα λεπτά της ώρας ένιωθε τα δαγκώματα στο πίσω μέρος των ποδιών της. «Υπήρχε αρκετός κόσμος στην περιοχή αλλά κανείς δεν με βοήθησε. Είτε φοβήθηκαν είτε δεν κατάλαβαν τι είχε συμβεί. Εντελώς ξαφνικά με άφησαν τα σκυλιά κι έφυγαν», αναφέρει.

Η ίδια δεν έχασε χρόνο. Έσπευσε άμεσα στο νοσοκομείο όπου εξετάστηκε από γιατρούς και της έγραψαν φάρμακα, αντιτετανικό, αντιβίωση έξι ημερών και σπρέι για τις πληγές. «Πιστεύω ότι με έσωσε το γεγονός ότι φορούσα χοντρό παντελόνι και ότι έμεινα ακίνητη», σημειώνει.

Δείτε στην φωτογραφία που ακολουθεί τα τραύματα που υπέστη η άτυχη γυναίκα:

Περιμένει την ιατρική έκθεση από το νοσοκομείο, προκειμένου να την προσκομίσει στον Δήμο Βόλου όπου και θα κάνει αναφορά για το συμβάν.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή του Αναύρου όπως και των Παλαιών, υπάρχουν αγέλες αδέσποτων που εκδηλώνουν επιθετικές συμπεριφορές σε βάρος πολιτών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Έρχονται ραγδαίες εξελίξεις στο Αιγαίο-Ενημέρωση Αμερικανών Γερουσιαστών από τον κ. Ιωάννη Σιτιλίδη για τα τουρκικά τερτίπια στο Αιγαίο

Αναφέρθηκε το ζήτημα της ΑΟΖ , το FIR Αθηνών και οι τομείς έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο-Είμαστε πολύ κοντά σε...