Κοινωνία

Λιμάνι Ηρακλείου: Αύξηση 30% στην επιβατική κίνηση στο α’ τετράμηνο του 2024

Ανοδική τάση διαγράφει το Λιμάνι του Ηρακλείου στο χώρο της κρουαζιέρας, ως προορισμός για τις μεγαλύτερες εταιρείες κρουαζιερόπλοιων, αλλά επίσης και ως μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά για καταναλωτές οι οποίοι επιλέγουν το προϊόν κρουαζιέρα ανάμεσα σε άλλα ταξιδιωτικά προϊόντα.

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου εκτός του ότι προχωρά σε επενδύσεις προκειμένου να διατίθεται ηλεκτροδότηση στα κρουαζιερόπλοια στη θέση ελλιμενισμού έχοντας ως βασική προτεραιότητα την ανάπτυξη υπηρεσιών που συμβάλλουν στην πράσινη μετάβαση, παράλληλα μεριμνά στην διατήρηση των υψηλών παρεχόμενων υπηρεσιών στο τομέα της κρουαζιέρας, προσφέροντας την αξία του προορισμού (value for money) και το αίσθημα ασφάλειας που απαιτεί ο σημερινός καταναλωτής.

Το Α΄ τετράμηνο 2024, επισκέφτηκαν το Λιμάνι του Ηρακλείου 58.098 επιβάτες, σημειώνοντας σημαντική αύξηση 30% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ σημαντική αύξηση καταγράφηκε και στις προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων.

Ο παράγοντας ασφάλεια και η αναβάθμιση της παροχής υπηρεσιών στο λιμάνι του Ηρακλείου συμβάλλουν στην προτίμηση των μεγάλων εταιριών κρουαζιέρας, ενώ το έτος 2024 αναμένεται να αποτελέσει μια νέα χρονιά ρεκόρ τόσο όσον αφορά την επιβατική κίνηση, όσο και τις προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Έρχονται ραγδαίες εξελίξεις στο Αιγαίο-Ενημέρωση Αμερικανών Γερουσιαστών από τον κ. Ιωάννη Σιτιλίδη για τα τουρκικά τερτίπια στο Αιγαίο

Αναφέρθηκε το ζήτημα της ΑΟΖ , το FIR Αθηνών και οι τομείς έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο-Είμαστε πολύ κοντά σε...