Κοινωνία

Έρχεται άρση μονιμότητας στο δημόσιο; Ο Κασσελάκης ανέφερε για ασαφή αξιολόγηση αποδοτικότητας (Βίντεο)

Μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ο κ. Στέφανος Κασσελάκης απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα για την άρση μονιμότητας στο δημόσιο, ένα σοβαρό θέμα που αγγίζει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Η αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ,  σε αξιολόγηση "αποδοτικότητας" είναι περίεργη και σίγουρα υποκρύπτει ύποπτα σχέδια, τα οποία προφανώς έχουν τεθεί από το 2012-13.

Η άρση της μονιμότητας στο δημόσιο αποτελεί ένα τεράστιο και “ καυτό” κεφάλαιο για την ελληνική κοινωνία, η οποία για όσους ανατρέξουν στην εποχή πριν την πρωθυπουργία του Ελευθέριου Βενιζέλου, θα διαπιστώσουν ότι ήταν ένα μέσο “κατάληψης” της εξουσίας από τους ημέτερους.

Τώρα το πρόβλημα αφορά σχέδια της νέας Τάξης πραγμάτων, που θέλει κανείς εργαζόμενος να μην είναι “μόνιμος” πουθενά, και δεν αναφερόμαστε φυσικά σε περιπτώσεις επίορκων δημοσίων υπαλλήλων, που θα πρέπει να εκδιώκονται με διαδικασίες εξπρές.       

Τι ετοιμάζουν ξένα κέντρα για Ελλάδα και Ευρώπη στο θέμα αυτό

Το πρόβλημα για τους δανειστές μας ήταν  από την αρχή της κρίσης, η μείωση του κράτους, σε πολλούς τομείς και ιδιωτικοποίηση των πάντων, κάτι που ήδη βλέπουμε στην Υγεία, στους Δήμους, στις υπηρεσίες εθνικών οδών, στις ΔΕΚΟ, και σε πολλούς άλλους τομείς του δημοσίου.

Στα δημόσια σχολεία υπάρχει σχέδιο ( άγνωστο το πότε θα εφαρμοστεί) πιθανότατης υπαγωγής τους στις περιφέρειες ή στους Δήμους, που θα είναι πιθανόν υπεύθυνοι και για την μισθοδοσία τους.

Οι περίπου 50.000 εργαζόμενοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου οι οποίοι περιλαμβάνονται στον σκληρό πυρήνα του τακτικού προσωπικού στον δημόσιο τομέα αποτελούν το πιο ευάλωτο κομμάτι εργαζομένων στην όποια πολιτική απόφαση για μείωση προσωπικού.

Υπενθυμίζουμε νόμο που ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο αναφέρει ότι "διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου που συνάπτονται στον δημόσιο τομέα δεν μπορούν να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου, ακόμα και αν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του οικείου φορέα που προέβη στην πρόσληψη.

Υπό προϋποθέσεις οι συμβασιούχοι που συνάπτουν διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου αποκτούν το δικαίωμα, μετά τη λήξη ή την καταγγελία τους, να λάβουν τη νόμιμη αποζημίωση, ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας τους".

Το γενικότερο σχέδιο είναι η κατάργηση όσων δημόσιων επιχειρήσεων έχουν παραμείνει Φορείς Γενικής Κυβέρνησης, υπό τον έλεγχο του κράτους μέσω του Δημοσίου Λογιστικού, δημόσιων συμβάσεων, προσλήψεων προσωπικού.

Πρόκειται για μια προσπάθεια η οποία εκπορεύεται από ξένα κέντρα αποφάσεων, και αφορά ολόκληρη την Ευρώπη, εν μέσω φημών ακόμη και για πιθανή τραπεζική κρίση, προερχομένη από τις ΗΠΑ, η οποία θα συμπαρασύρει τους πάντες και τα πάντα στο διάβα της.    

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δραματικές ώρες- Πλακώθηκαν ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών με τον Ουκρανό Α/ΓΕΕΔ Στρατηγό Α. Σίρσκι για την κατάρρευση του μετώπου (Βίντεο)

Ο ουκρανικός στρατός έχει υποχωρήσει από τουλάχιστον 11 οικισμούς-Οι Ρώσοι προελαύνουν από Χάρκοβο έως Λιμάν­-Δύο...